CARPOOLEN BIJ ACCENTURE: DE ERVARINGEN VAN ISAAC BULLOCK

Door Leonie - 4 oktober 2017

Isaac Bullock was tot voor kort werkzaam bij Accenture in de rol van Marketing Specialist met de focus op communicatie en social media strategie. Ook is hij in de beginfase bij Toogethr betrokken geweest. Gevraagd naar deze beginfase zegt Isaac:

“Toogethr is een van de weinige initiatieven die begrepen heeft dat sustainability pas verkregen wordt als je je inzet voor wat er in de omgeving gebeurd.”

Als voorbeeld noemt hij de verkeers- en parkeerproblemen op de Zuidas Amsterdam, daar moet een oplossing voor komen. Dan is het handig dat bedrijven als Toogethr opstaan om daar input aan te geven en het leven van werkgever en werknemer makkelijker maken. Het samenrijden met Toogethr beviel Isaac opperbest. Hij vertelt dat wanneer hij vanuit Haarlem naar Amsterdam moet rijden, dit voor zijn gevoel uren duurt.

“Door samen te rijden met collega’s had ik leuke gesprekken, bespaarde ik geld en deed ik nieuwe contacten op die voor mij iets zouden kunnen betekenen in de toekomst.”

Dit netwerken was zijn belangrijkste drijfveer om Toogethr te gebruiken: “Toogethr zorgt ervoor dat je gemakkelijk met iemand in gesprek raakt, die je normaal niet gesproken zou hebben. Op kantoor nemen mensen veelal niet de tijd om een praatje te maken of zich in een ander te verdiepen. Het samenrijden zorgt ervoor dat deze tijd er wel is. Ik reed door middel van Toogethr regelmatig samen met twee collega’s naar Accenture op de Zuidas Amsterdam. Dit leidde tot leuke gesprekken. Van het één kwam het ander. Ik heb bijvoorbeeld één van beiden geholpen met het inzamelen van geld zodat hij naar Zambia kon reizen.”

Gevraagd naar de verschillen tussen Toogethr en andere carpool apps zegt Isaac: “Het probleem met andere carpool apps is dat zij het zakelijke gedeelte missen. Het zijn geen B2B apps.” Ook geeft Isaac aan dat andere apps de betrouwbaarheid van Toogethr missen:

“Voor een gebruiker die niet zomaar met iedereen wil rijden is betrouwbaarheid erg belangrijk. In de Toogethr app zie je gezichten, je ziet voor welk bedrijf iemand werkt en je kiest zelf met wie je mee wilt rijden. Daarnaast zit je samen met je collega’s in een community, dus dat maakt het allemaal veel betrouwbaarder en toegankelijker dan andere carpool apps.”  

Het grappigste dat hij ooit heeft meegemaakt tijdens een Toogethr rit was dat hij samen met een Accenture collega in de auto zat en deze foto’s van zijn carnavalsoutfit liet zien. We konden niet ophouden met lachen, het zag er zó grappig uit. Hij zou dit waarschijnlijk nooit delen met collega’s, maar door het vele samenrijden waren wij toch zo vertrouwd geraakt, dat hij het wel met ons deelde.”

Ook vertelt Isaac in ons gesprek over samenrijden dat hij recent heeft meegewerkt aan een campagne op de Zuidas Amsterdam, waarbij het vergroten van zakelijke netwerken voorop stond. Hij kwam erachter dat veel mensen op de Zuidas elkaar niet kenden. De campagne was een groot succes en leidde naast veel nieuwe contacten tot verrassende wendingen. Zo rijden er nu bijvoorbeeld deelnemers van de campagne samen naar de Opera van een Russische zanger. Zo zie je maar wat een uitbreiding van je netwerk kan doen. Laat dat nu net een van de speerpunten van Toogethr zijn!

Toogethr is een ridesharing app die al binnen veel organisaties gebruikt wordt. Lees hoe je met ons het verschil kan maken.