EENVOUDIG GELD BESPAREN, ZO DOE JE DAT MET PLEZIER

Door Leonie - 4 november 2016

Eenvoudig geld besparen, wie wil dat nu niet? Daar helpen we je dan ook graag bij met een eenvoudig driestappenplan:

  1. Download de Toogethr app
  2. Meld je aan met je zakelijke e-mailadres
  3. Vul je naam en werktijden in

Verder doen wij het werk voor je. Zo simpel hebben we het gemaakt.

Oké, eerlijk is eerlijk. Soms is er een vierde stap. Heeft jouw werkgever nog geen Toogethr community? Vraag je manager dan contact met ons op te nemen. Want jij en je werkgever kunnen een hoop geld besparen! Laten we het als voorbeeld even over jouw individuele besparing hebben…

Hoeveel kun je besparen?

Veel mensen die naar hun werk rijden, zitten alleen in hun auto. Dat betekent bij iedere rit drie lege stoelen en vier mensen (en auto’s!) op de weg die onnodig dezelfde kosten maken.

Gemiddeld reizen Nederlanders in eigen land een kleine 12.000 km per jaar. Bijna 40% van onze dagelijkse kilometers leggen we af voor woon-werkverkeer. Veertig procent maar liefst. Dat betekent een kostenpost van 4.800 kilometers, als je inderdaad rond het gemiddeld aantal kilometer zit. Uitgaande van een kilometervergoeding van 0,19 eurocent per kilometer, hebben we het hier alleen al over een te behalen besparing van ruim €900 per jaar! Maar het kan zomaar hoger uitvallen. Immers kun je op meerdere kostenposten besparen:

  • Op de brandstof
  • Op het onderhoud
    Iedere kilometer die je niet rijdt, zorgt voor minder slijtage en dus minder onderhoudskosten.
  • Op de autoverzekering
    Bij sommige verzekeraars krijg je een goedkopere tarief wanneer je weinig kilometers rijdt.

In het ergste geval een goed gesprek

Samenrijden met collega’s is een plezierige manier om je werkdag te beginnen. Je leert (nieuwe) mensen kennen en alle ergernissen op de weg zijn ineens minder storend. Immers, gedeelde smart is halve smart.

Het aantal personenauto’s is in 25 jaar fors gestegen: van ruim vijf miljoen naar bijna acht miljoen, een stijging van ruim 50 procent. Dit betekent enerzijds meer files, iets wat wij met Toogethr juist trachten te bestrijden. Anderzijds gaat het feitelijk niet om autobezit. Het gaat erom hoeveel auto’s er tegelijkertijd de weg op gaan. De kans dat je een collega vindt met wie je samen kunt rijden, is hiermee ook groter geworden. Samenrijden kan met de Toogethr app zonder gedoe.

Dus wat kan je gebeuren, geld besparen én een goed gesprek? Wij zouden het risico op dat plezier nemen! 😉

Toogethr is een ridesharing app die al binnen veel organisaties gebruikt wordt. Lees hoe je met ons het verschil kan maken.