TOOGETHR MAKEN WE NEDERLAND SCHONER, LEUKER EN FILEVRIJ

Door Leonie - 10 oktober 2016

Laat je postduiven los, zet je lijnen open: we are live and kicking!

Vandaag – op de Dag van de Duurzaamheid – lanceerden we met onze vernieuwde ridesharing platform Toogethr een unieke oplossing op de Zuidas. Want samenrijden is de toekomst van het woon-werkverkeer. Prominente bedrijven als Accenture, ABN AMRO, PwC en ENGIE hebben zich als pioniers dan ook direct aangesloten bij het initiatief. Gezamenlijk pakken zij nu het regionale mobiliteitsprobleem aan. Een prachtig startsein. En wij zijn klaar voor de rest van Nederland. Want echt, samenrijden met collega’s was nog nooit zo eenvoudig! Dus, doe je mee?

Het mobiliteitsprobleem in Nederland is een veelbesproken kwestie, waar regelmatig enorme infrastructuur plannen op losgelaten worden. Maar waar zit nu eigenlijk de bottleneck? Ruim 40% van de auto’s op de weg rijdt van of naar werk. De meeste mensen reizen individueel en vertrekken rond dezelfde tijd. Het gevolg: een frustrerende spits met veel files en weinig vrije parkeerplekken.

De oplossing

De oplossing is geen miljoenenplan. Het is veel simpeler: samenrijden. Want samenrijden betekent minder auto’s op de weg. Minder auto’s op de weg betekent minder files, minder parkeerplaatsen en minder CO2-uitstoot.

Eigenlijk beseffen we ons in Nederland met elkaar wel dat samenrijden beter is. Toch doen we het niet… We vinden afspreken om samen te rijden te veel gedoe en geregel. Overigens, weet jij überhaupt of er collega’s in de buurt of op de route wonen? Waarschijnlijk niet. Ook vermijden we liever de verplichting om dit elke dag te moeten doen. Daarom Toogethr.

Toogethr we make the Netherlands cleaner, more fun and traffic jam free

Toogethr neemt al deze drempels weg en maakt samenrijden met collega’s supereenvoudig. En het is nog gezellig ook. Door het analyseren van locaties en werktijden matcht Toogethr collega’s. De app voorziet je automatisch van suggesties, die je – als je wilt – met één druk op de knop kunt accepteren. Moeiteloos samenrijden met Toogethr is niet alleen goed voor de wereld, maar ook goed voor je portemonnee. Want de kilometerkosten die jij en je collega besparen, worden onderling eerlijk verdeeld.

We kunnen natuurlijk uren doorratelen over de nieuwe app, want we zijn trots op ons ‘kindje’. Maar klantervaringen zijn waardevoller dan woorden. Voordat de lancering ook maar enige ruchtbaarheid kreeg, signaleerde ons platform al direct matches. Dat bracht ons een enorm gevoel van blijdschap. Zo gemakkelijk is het dus.

De missie begint nu pas echt. Wij geloven dat woon-werkverkeer beter werkt als we samen reizen.

Better Toogethr

Toogethr is een ridesharing app die al binnen veel organisaties gebruikt wordt. Lees hoe je met ons het verschil kan maken.