TOOGETHR POWER SNACK: DUURZAAMHEID… #HOEDAN?

Door Leonie - 25 april 2017

Samen met Toogethr probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving door het samenrijden van collega’s te faciliteren. Met het samenrijden wordt er zowel CO2-uitstoot als brandstof bespaard. Uiteraard wordt een duurzamere samenleving niet bereikt door samenrijden alleen. Een ander voorbeeld is een energiezuinige en goed geïsoleerde woning. Een verandering begint immers bij jezelf ;). Daarom geef ik je in deze terugkerende power snack tips om je woning duurzamer en energiezuiniger te maken.

Tips

Een douche met warmteterugwinning (Douche-wtw) fungeert als een warmtewisselaar: het warme water wordt langs het koude water geleid, waardoor het koude water wordt voorverwarmd. Hierdoor hoeft de Cv-ketel of boiler minder hard te werken en wordt er minder gas verbruikt.

Je energieverbruik en CO2-footprint verminderen kan echter ook door heel eenvoudige aanpassingen. Plaats bijvoorbeeld geen gordijnen of meubels voor de verwarming, kies voor een waterbesparende douchekop of plaats tochtstrippen aan de onderzijde van deuren.

Douche wtw Toogethr

Deel je duurzaamheidstips

Samen maken we het verschil. Het zijn gezamenlijke initiatieven en een verandering in denkpatroon die onze maatschappij duurzamer en energiezuiniger maken. Dat gezamenlijke initiatief bieden ik en mijn werkgever al met onze Toogethr ridesharing app. Door deze tips met jullie te delen probeer ik ook een bijdrage te leveren aan een (duurzame) verandering in ons denkpatroon. Heb je andere duurzaamheidstips? Deel ze op Twitter en Facebook met #Toogethr in de hashtag! Because Toogethr we can!

Toogethr is een ridesharing app die al binnen veel organisaties gebruikt wordt. Lees hoe je met ons het verschil kan maken.