5 TIPS: WAT NIET TE DOEN TIJDENS JE TOOGETHR-RIT

Door Leonie - 6 maart 2018

Samenrijden heeft vele voordelen; het is gezellig, je kunt kosten besparen en je draagt bij aan verminderen van CO2-uitstoot. Toch kan het soms best spannend zijn om met iemand samen te rijden die je nog niet (heel goed) kent. Hoe zorg je ervoor dat het Toogethr-ritje soepel verloopt? Wij hebben 5 handige tips: Wat niet te doen tijdens je Toogethr-rit. Met deze etiquette voor samenrijden wordt jouw ritje een succes!

#1 Te laat komen

Niets is irritanter dan vroeg opstaan om je collega op te halen of opgehaald te worden, en dan maar niemand zien verschijnen. Een enkele keer een paar minuten later op de afgesproken plek zijn is geen drama, maar zorg ervoor dat het geen gewoonte wordt. Doordat jij te laat bent, komen je medepassagiers ook te laat op werk. Dit zullen ze je niet in dank afnemen. Wees daarom eerder te vroeg dan te laat!

#2 De gehele rit bellen

Ook irritant; een medepassagier die de hele rit belt. Niet alleen is het erg afleidend voor de bestuurder, de overige passagiers kunnen door jouw gebel lastig met elkaar in gesprek. Gemiste kans, want samenrijden met collega’s of medestudenten is een mooi moment om elkaar beter te leren kennen.

#3 Eten met een sterke geur

Krijg je tijdens je Toogethr-ritje veel zin in dat broodje ei in je tas? Of heb je ander eten of drinken mee? Overleg altijd eerst met de bestuurder of eten en drinken in de auto is toegestaan. Sterk geurende maaltijden en drankjes raden wij af. Niemand wordt blij als jij in de auto een broodje ei eet, dus niet doen!

#4 Je gedragen als een rijinstructeur

Het kan soms verleidelijk zijn, maar probeer de bestuurder zo min mogelijk rijadviezen te geven. De bestuurder zit waarschijnlijk niet te wachten op jouw ongevraagde tips. Doet zich een gevaarlijke situatie voor? Schreeuw dan voor je leven!

#5 Tanken of andere tussenstops

Ben jij de bestuurder tijdens de Toogethr-rit? Zorg ervoor dat alle voorbereidingen zijn getroffen, dus de tank vol en auto schoon. Probeer onnodige tussenstops zoveel mogelijk te vermijden. Het doel van samenrijden is om gemakkelijk en snel van en naar kantoor te reizen. Tussenstops dragen daar niet aan bij!

Dit waren onze 5 handige tips: Wat niet te doen tijdens je Toogethr-rit. Bespreek tijdens je eerste rit de basis-regels, dan voorkom je irritaties onderweg. Doe je dit? Dan ben je vrijwel verzekerd van een geslaagde rit!

Toogethr is een ridesharing app die al binnen veel organisaties gebruikt wordt. Lees hoe je met ons het verschil kan maken.