Toogethr Cycles FAQ - IJmond Bereikbaar

Aanmelden, profiel, werkgever & instellingen

Hoe meld ik mij aan voor Toogethr en hoe vul ik mijn profiel in?

Wanneer het bedrijf of overheidsinstelling waarvoor je werkt bekend is bij Toogethr Cycles, is aanmelden makkelijk:

1. Open de app en vul je zakelijke e-mailadres in (dus geen privé e-mailadres);
2. Accepteer de voorwaarden en tik op "Ontvang verificatiecode";
3. Je ontvangt je verificatiecode in je zakelijke mailbox. Let op! Deze code vervalt na één uur. Wanneer deze code niet meer geldig is, kun je gemakkelijk weer een nieuwe code aanvragen;
4. Vul de code in de app in;
5. Vul je profiel verder in met de gevraagde informatie;
6. Je bent klaar om je eerste fietsrit aan te maken!

Is jouw werkgever nog niet bekend bij Toogethr Cycles, dan krijg je daarvan een melding in de app en via jouw zakelijke e-mailadres. Stuur een mailtje naar support@toogethr.com met jouw zakelijke e-mailadres en de naam en het adres van jouw werkgever. We controleren even of jouw werkgever aan de voorwaarden voldoet. Is dat het geval, dan zorgen we er snel voor dat je de app alsnog kunt gebruiken.

Ik krijg een bericht dat mijn werkgever niet bekend is bij Toogethr. Wat nu?

Dit kan de volgende twee oorzaken hebben:

Bedrijf (nog) niet bekend bij Toogethr Cycles.
Is jouw bedrijf (nog) niet bekend bij Toogethr Cycles, dan krijg je daarvan een melding in de app en naar jouw zakelijke e-mailadres. Stuur een mailtje naar support@toogethr.com met jouw zakelijke e-mailadres en de naam en het adres van jouw werkgever. We controleren even of jouw werkgever aan de voorwaarden voldoet. Is dat het geval, dan zorgen we er snel voor dat je de app alsnog kunt gebruiken.

Bedrijf wel bekend bij Toogethr Cycles.
Om gebruik te kunnen maken van de Toogethr Cycles app, kun je alleen inloggen met een e-mailadres met de zakelijke extensie van jouw werkgever én jouw werkgever moet gevestigd zijn in de gemeente Beverwijk, gemeente Heemskerk of gemeente Velsen.
Heb je geen zakelijk e-mailadres? Neem contact met ons op via support@toogethr.com en we voegen je toe aan de Toogethr Cycles community van jouw werkgever. Hierna kun je inloggen en gebruik maken van de app.

Ik ben zzp-er en werk voor verschillende opdrachtgevers in de IJmond. Kan ik voor al mijn woon/werkritten punten verdienen?

Werk je gedurende een langere periode bij een opdrachtgever én is deze werkgever bekend bij Toogethr Cycles, dan kun je punten sparen met je woon-werkkilometers. Je mag in de app maximaal één opdrachtgever kiezen. Logischerwijs is dat het bedrijf waar je de meeste dagen van de week werkt.

Ik werk op verschillende locaties. Kan ik voor al mijn woon-werkritten punten verdienen?

Werk je op verschillende bedrijfslocaties, bijvoorbeeld in verschillende verzorgingshuizen van één keten, dan verdien je punten voor iedere woon-werkrit, ongeacht naar welke locatie je fietst. Vergeet niet om de juiste werklocatie voor je fietsrit aan te geven. Ben je bijvoorbeeld thuiszorgmedewerker en fiets je dagelijks naar verschillende privéadressen, dan krijg je daar helaas geen punten voor. Werk je voor verschillende bedrijven, kies dan het bedrijf waar je het vaakst naar toe fietst. Voor deze woon-werkritten spaar je punten.

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen?

Om je profiel aan te passen, doe je het volgende:

1. Tik op "Profiel" onderaan je scherm;
2. Tik op hetgeen dat je wil aanpassen of verander bijvoorbeeld je profielfoto;
3. Sla je wijzigingen onderin het scherm op.

Hoe kan ik mijn thuislocatie wijzigen?

Om je adres aan te passen kun je het volgende doen:

1. Ga naar het "Plan" scherm en tik op "Nieuw alarm";
2. Tik op "Voeg een locatie toe";
3. Bij "Jouw locaties" zie je "Voeg thuislocatie toe" staan. Tik hierop om deze in te vullen of aan te passen.

Hoe kan ik mijn werklocatie wijzigen?

In principe is je werkadres door ons al ingesteld in de app. We maken gebruik van de postcode van het bedrijf of de organisatie waar je werkt. Fiets je naar verschillende vaste locaties? Dan kun je bij het inplannen van je fietsrit de juiste locatie aangeven:

1. Tik op “Plan” onderaan je scherm en tik op “+ Nieuw alarm”;
2. Tik op “Voeg een locatie toe”;
3. Bij “Jouw locaties” zie je “Werklocatie toevoegen”. Tik de werklocatie aan waar je rit deze keer naar toe gaat.

Mis je nog een werklocatie in de app? Stuur een e-mail naar support@toogethr.com en we helpen je verder.

Waarom moet ik “Meldingen” inschakelen?

Deze meldingen laten je onder andere weten wanneer je door een collega wordt uitgenodigd voor een fietsrit of wanneer er een update is. Ook herinneren ze je eraan om je fietsrit starten in de app, wanneer je op de fiets stapt.

Het is niet verplicht om "Meldingen" aan te zetten, maar we willen je graag op de hoogte houden over je fietsavonturen!

Ik wil mijn account verwijderen. Hoe kan ik dit doen?

Wat jammer om te horen dat je jouw Toogethr Cycles account wilt verwijderen. Stuur een e-mail naar support@toogethr.com en we verwijderen je gegevens uit ons bestand. Je ontvangt dan ook geen berichten van Toogethr Cycles meer.

Waarom moet ik mijn GPS inschakelen en wat doet Toogethr met deze informatie?

We vragen je om GPS aan te zetten om je ritten te kunnen meten. Ook hebben we deze informatie nodig om akkoord te geven op je bestellingen in de webshop. De punten die je spaart, zijn geld waard. We moeten kunnen controleren of die punten terecht zijn verkregen.

Welke informatie gebruiken we:
• Vertreklocatie(s)
• Locatie tijdens rit
• Aankomst locatie(s)

Zodra we de rit hebben gevalideerd, anonimiseren wij de ritgegevens en voegen de gegevens toe aan de totaalgegevens van de community. Vervolgens verwijderen wij bovenstaande data uit ons systeem. We benadrukken dat we deze GPS informatie alléén voor validatiedoeleinden en informatievoorziening voor de specifieke community gebruiken en dat deze gegevens niet gedeeld worden met je werkgever of met derde partijen.

Hoe geef ik Toogethr Cycles toegang tot mijn GPS-informatie?

Om het juiste aantal punten voor je fietsritten te krijgen en om de webshop te kunnen bekijken, moet jij jouw GPS aanzetten en Toogethr toegang te geven tot je locatievoorziening. Het heeft de voorkeur dat je jouw locatievoorziening altijd laat aanstaan, maar je kunt ook kiezen voor de optie "Bij gebruik van app".

Volg de onderstaande stappen om dit in te stellen:

iPhone:
1. Ga naar "Instellingen" op je telefoon;
2. Scroll naar beneden tot je bij de Toogethr Cycles app komt en tik hierop;
3. Tik op "Locatie";
4. Tik op "Bij gebruik van app" of "Altijd".

Android:
1. Ga naar "Instellingen" op je telefoon;
2. Tik op "Apps en meldingen";
3. Tik op de Toogethr app;
4. Tik op "Machtigingen" en schakel GPS in door op "Locatie" te tikken (groen = ingeschakeld, grijs = uitgeschakeld)

De Toogethr Cycles app is (nog) niet beschikbaar voor Windows telefoons.

Alles over fietsritten

Hoe zie ik in welke community ik zit?

Bij je aanmelding krijg je al meteen te zien bij welke community je hoort. Tik je op "Community" onderaan je scherm, dan ga je naar de community pagina en vind je meer informatie overlopende challenges, acties en artikelen.

Hoe start ik een fietsrit?

Om een rit te starten, hoef je niet per sé een rit gepland te hebben. Je kunt een rit op elk moment starten door naar het hoofdscherm "Registeren" te gaan en op de groene knop "Start!" te klikken.

Zodra je op je werklocatie bent aangekomen, klik je op “Stop” en de punten worden aan je account toegevoegd. Let op! Als je niet op “Stop” klikt bij aankomst op je werklocatie ontvang je geen punten. Na 25 minuten inactiviteit (indien niet gepauzeerd) beëindigt de app automatisch de rit.

Wanneer je al weet dat je in de toekomst een rit wilt gaan maken, kan het handig zijn om een alarm aan te maken. Dit 'fiets alarm' helpt je eraan herinneren de Toogethr Cycles app te starten vóórdat je gaat fietsen, zodat je punten kan sparen tijdens de rit.

Hoe plan ik een fietsrit?

Let op! Om een rit te starten, hoef je geen rit gepland te hebben. Je kunt een rit op elk moment starten door naar het hoofdscherm "Registeren" te gaan en op de groene knop "Start!" te tikken.

Zodra je op je werklocatie bent aangekomen, klik je op “Stop” en de punten worden aan je account toegevoegd. Let op! Als je niet op “Stop” klikt bij aankomst op je werklocatie ontvang je geen punten. Na 25 minuten inactiviteit (indien niet gepauzeerd) beëindigt de app automatisch de rit.

Wanneer je al weet dat je in de toekomst een rit wilt gaan maken, kan het handig zijn om een alarm aan te maken. Dit 'fiets alarm' helpt je eraan herinneren de Toogethr Cycles App te starten vóórdat je gaat fietsen, zodat je punten kan sparen tijdens de rit. Dit alarm maak je als volgt aan:
1. Tik op "Plan" onderaan je scherm;
2. Tik op  "+ Nieuw Alarm";
3. Vul de vertrek- en aankomstlocatie van je rit in. Vul bij voorkeur het hele adres in;
4. Vul een tijd in en kies of dit de aankomst- of vertrektijd is (bijvoorbeeld vertrekken om 9:00 uur of aankomen om 9:00 uur);
5. Bevestig je rit door op "Alarm toevoegen" te tikken.

Je rit is aangemaakt.

Is dit een rit die je vaker maakt? Dan kun je deze makkelijk kopiëren.

Na het tikken op “Alarm toevoegen” heb je de mogelijkheid om:
Mensen uit te nodigen: Je kunt mensen uitnodigen voor je rit. Dit doe je door op "Mensen uitnodigen" te tikken;  
Een herhaling toe te voegen: Wil je dezelfde rit vaker maken? Geen probleem! Tik op "Herhaling toevoegen" en kies hier op welke dagen de rit zich moet herhalen.

Hoe maak ik een herhalende fietsrit aan?

1. Tik op de fietsrit die je wilt herhalen in het "Plan" scherm of maak een nieuwe rit aan;
2. Tik op "Herhaling toevoegen";
3. Tik op de dagen wanneer de rit herhaald moet worden (groen = aan, grijs = uit)
4. Tik op "Wijzigingen opslaan" als je klaar bent;

Elke herhalende rit staat nu apart in je ritten overzicht in het "Plan" scherm. Wanneer je een rit aanpast kun je kiezen of je deze aanpassing alleen voor deze rit wilt veranderen, of ook voor alle herhalende ritten.

Let op: de herhalende ritten blijven automatisch doorlopen. Kan je door omstandigheden de rit niet maken? Vergeet de rit dan niet te annuleren.

Kan ik mijn fietsrit pauzeren of stoppen?

Ja, dat kan. Klik bij het beginnen met fietsen op “Start!” en na het beëindigen van de fietsrit op “Stop!”. Controleer voordat je op de fiets stapt of je GPS op je telefoon aanstaat. Neem je even pauze? Klik dan op “Pauze”.Zodra je rit weer verder gaat, klik je op “Hervat” fietsrit.

Zodra je op je werklocatie bent aangekomen, klik je op “Stop” en de punten worden aan je account toegevoegd. Let op! Als je niet op “Stop” klikt bij aankomst op je werklocatie ontvang je geen punten. Na 25 minuten inactiviteit (indien niet gepauzeerd) beëindigt de app automatisch de rit.

Hoe nodig ik iemand uit om samen te fietsen?

Wanneer je met je collega samen wilt fietsen kun je deze direct uitnodigen:

1. Tik op "Plan" onderaan je scherm;
2. Tik op de rit waarvoor je iemand wilt uitnodigen of maak een nieuwe rit aan;
3. Tik op "Mensen uitnodigen";
4. Typ in het zoekvak de naam of het zakelijke e-mailadres van degene met wie je wilt samen rijden. Wanneer iemand de app al gebruikt, kun je de naam invoeren. Gebruikt diegene de app nog niet? Voer het zakelijke e-mailadres in en stuur een uitnodiging;
5. Er verschijnt een lijst met personen. Tik op degene die je uit wilt nodigen voor jouw rit;
6. Je kunt meerdere personen opzoeken en aantikken. Tik op "Stuur uitnodiging" wanneer je klaar bent.

Hoe kan ik een fietsrit, die ik heb ingepland, aanpassen?

1. Tik op "Plan" onderaan je scherm;
2. Tik op de fietsrit die je wilt aanpassen;
3. Je kunt hier het volgende aanpassen:
      • Met wie je samen fietst;
       • Wanneer de rit zich moet herhalen;
       • Wat de vertrek- en aankomstlocatie is.
4.  Je kunt de rit ook annuleren. Dit doe je door naar beneden te scrollen en op "Annuleer deze rit" te tikken;
5.  Wanneer je een rit aanpast, die je voor meerdere keren hebt ingepland, krijg je de vraag of de aanpassing alleen voor deze rit is of ook voor alle komende ritten.

Waar kan ik mijn vorige ritten zien?

Al je gemaakte ritten kun je vinden in de Toogethr webshop:

1. Tik op "Beloningen" onderaan je scherm.
2. Bovenaan zie je jouw laatst gemaakte fietsritten;
3. Tik op "Bekijk fietsgeschiedenis" om een lijst te zien van alle fietsritten die je hebt gemaakt. Je ziet de datum waarop de rit is gemaakt en het aantal punten dat je met de rit hebt verdiend;
4. Tik op een rit om gedetailleerde informatie over de rit te bekijken.

Ik zie mijn fietsrit niet terug in mijn ritgeschiedenis. Hoe kan dat?

Heb je op "Start" getikt, voordat je vertrok? Zo niet, dan wordt de rit helaas niet geregistreerd. Het is niet mogelijk om dit achteraf nog te veranderen. Door je fietsritten in te plannen en "Meldingen" aan te zetten, voorkom je deze vervelende ervaring.

Soms zit er enige vertraging in het verwerken van de fietsritten en de bijbehorende punten. Na het beëindigen van de fietsrit, moet deze rit namelijk gevalideerd worden. Komt de fietsrit na een tijdje nog steeds niet in je ritgeschiedenis te staan, neem dan contact met ons op: support@toogethr.com

Toogethr Cycles streeft ernaar elke fietsrit nauwkeurig te registreren. Het kan echter gebeuren dat een rit door omstandigheden niet goed geregistreerd wordt. Punten kunnen in dit geval niet achteraf toegewezen worden.

Webshop

Wat is de Toogethr webshop en waar vind ik die?

Tik op "Beloningen" onderaan je scherm en je komt in de webshop. Je ziet de door jou gemaakte fietsritten, het aantal punten dat je hebt gespaard en de beloningen die je kunt bestellen. 

Hoeveel punten heb ik al verdiend?

Je totale puntenaantal vind je in de webshop. Klik op "Beloningen" onderaan je scherm en je ziet je punten onder je recente ritten en boven de items in de webshop.

Hoe kan ik mijn beloningen bestellen in de webshop of mijn punten doneren aan het goede doel?

1. Tik op "Beloningen" onderaan je scherm en je komt in de webshop;
2. Tik op de beloning die je wilt bestellen of op het goede doel dat je wilt steunen;
3. Als je voldoende punten hebt gespaard voor dit item, kun je het toevoegen aan je winkelwagentje;
4. Let op: voor elke keer dat je op het item of goede doel tikt, wordt het item toegevoegd (3 keer tikken = 3 items).

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Je bestelling wordt verwerkt en verzonden binnen 8 tot 14 werkdagen.

Is het al langer dan 14 werkdagen geleden dat je je bestelling hebt geplaatst? Stuur dan een mail naar support@toogethr.com

Ik heb de door mij bestelde beloningen nog niet ontvangen. Wat nu?

Het verwerken en verzenden van bestellingen kan 8 tot 14 werkdagen duren. We vragen dus even je geduld.

Heb je een beloning besteld? Deze wordt in de vorm van een voucher via de mail verzonden naar het mailadres dat je hebt opgegeven. Het kan gebeuren dat deze mail bij de ongewenste mail terecht komt. Vergeet deze dus niet te checken! Let op: de afzender van deze mail is Cadeau Concepten, dus niet Toogethr.

Is het al langer dan 14 werkdagen geleden dat je een bestelling hebt geplaatst? Stuur dan een mail naar support@toogethr.com en wij zoeken voor je uit wat er aan de hand is.

Ik klik opeen artikel dat ik wil bestellen, maar kan het niet toevoegen aan mijn winkelwagen. Wat nu?

Wanneer je het artikel niet kunt toevoegen aan je winkelwagentje, dan heb je nog niet voldoende punten bij elkaar gefietst. Even volhouden dus nog! Het totale aantal punten dat je hebt, vind je direct onder je overzicht van gefietste ritten en boven het overzicht van de items in de webshop.

Toogethr, Partners & Data Privacy

Wat is de Toogethr Cycles app?

De Toogethr Cycles app is een gratis app gemaakt door Toogethr B.V. De app stimuleert gebruikers om op de fiets naar werk te komen. In de Toogethr Cycles app geef je gemakkelijk aan waar je heen wilt, hoe laat je op de fiets wilt stappen en op wat voor soort fiets je fietst (denk aan een normale-/elektrische- of racefiets). De app houdt gemaakte ritten en gefietste kilometers bij en beloont je met punten. Vervolgens kun je deze punten uitgeven in de webshop.

Waar vind en download ik de Toogethr Cycles app?

De Toogethr Cycles app is gratis beschikbaar in de GooglePlay Store en in de Apple App Store. Zoek op “Toogethr Cycles”.  

Krijgen de deelnemende partners ook mijn persoonlijke gegevens?

Wanneer je de fietsapp downloadt en je werkgever is gevestigd in de IJmond (gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen), dan word je automatisch ook opgenomen in de fietscommunity van onze partner IJmond Bereikbaar. Je NAW-gegevens worden gedeeld. Data over gereden kilometers en ritten en het inwisselen van punten in de webshop worden alleen op bedrijfsniveau gedeeld. IJmond Bereikbaar deelt geen gepersonaliseerde gegevens met derden.

Wanneer je een bestelling plaatst in de webshop, worden de volgende gegevens gedeeld: naam en e-mailadres. Dit is omdat de bestellingen door een externe partij worden uitgevoerd. Gegevens zoals locatie en woon- en werkadres worden niet gedeeld met externe partners.

Welke informatie wordt gedeeld met de personen waarmee ik samen fiets?

Je deelt de volgende persoonlijke informatie:

• Naam
• Profielfoto
• Extra informatie bij "Vertel iets over jezelf"
• Telefoonnummer (collega’s kunnen je ook bellen of een sms sturen)
• Vertrek- en aankomstlocaties van de rit die je deelt

Welke persoonlijke informatie heeft Toogethr van mij?

Toogethr heeft de informatie die jij in het profiel invult (naam, functie etc.).

Toogethr Cycles heeft ook je GPS-informatie nodig om je ritten te kunnen valideren.

Verder hebben wij soms informatie zoals je (e-mail)adres nodig voor het verzenden van je bestellingen. Wij slaan deze informatie veilig en kortstondig op en is alleen toegankelijk voor de Toogethr collega's die jouw bestelling verwerken.

Ik heb een andere vraag over mijn bestelling

Word je vraag niet beantwoord in de veel gestelde vragen? Stuur ons dan een mail op support@toogethr.com en wij helpen je!

Voor werkgevers

Ik wil Toogethr Cycles graag promoten onder mijn medewerkers. Wat kan ik doen?

Dank voor je interesse in onze app. Stuur een mail naar joost@toogethr.com en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!