Nova College Fietschallenge 2020

Overzicht:

Nova College Fietschallenge 2020

De Nova College Fietschallenge komt er weer aan. Voor het tweede jaar op rij organiseert Nova Fit samen met IJmond Bereikbaar deze sportieve uitdaging voor alle vestigingen in Beverwijk, IJmuiden, Haarlem en Hoofddorp. Doe mee en stap actief het voorjaar in. Je doet het niet voor niets. De fietschallenge is goed voor jou, voor het milieu én voor het goede doel!

Aanmelden is makkelijk en kan van 16 t/m 29 maart. We meten jullie fietskilometers met een gloednieuwe app: Toogethr Cycles.

Dit is de uitdaging:
 • Minimaal 100 collega's op de fiets;
 • Je stapt minstens 3x per week op de fiets naar je werk;
 • Met z’n allen zetten jullie minimaal 18.500 fietskilometers op de teller;
 • Maak als team de meeste woon-werk ritten.

En dit de beloning:
 • Een actief teamuitje voor de deelnemers van de vestiging die de meeste woon/werkritten hebben gemaakt;
 • Een donatie van € 1.000 van het Nova College en € 1.500 van IJmond Bereikbaar aan Stichting Buurtgezinnen.

Extra motivatie:
 • Voor iedere extra fietskilometer bovenop de 18.500 kilometers, doneert Nova Fit een bedrag van €1 extra aan Stichting Buurtgezinnen;
 • Voor iedere extra 10 deelnemers bovenop de 100e deelnemers, doneert IJmond Bereikbaar een bedrag van €50 extra aan Stichting Buurtgezinnen

DOE MEE | Meld je vanaf 16 t/m 29 maart aan!
Het behalen van de Nova College Fietschallenge 2020 is uiteraard niet mogelijk zonder jouw hulp! Doe je mee? Meld je dan vanaf 16 maart 2020 vanaf 9.00 uur tot en met zondag 29 maart 2020 om 23.59 uur aan via dit aanmeldformulier en help ons het doel te bereiken!

Voorwaarden & Spelregels

Voorwaarden:

 • Iedere medewerker van de Nova College vestigingen in Beverwijk, IJmuiden, Haarlem en Hoofddorp kan zich aanmelden via de website: www.toogethr.com/cycles/nova-college-fietschallenge-2020-aanmelden
 • Aanmelden voor de Nova College Fietschallenge 2020 kan vanaf maandag 16 maart 2020 9:00uur tot en met zondag 29 maart 23:59 uur met je zakelijke emailadres (@novacollege.nl).
 • De Nova College Fietschallenge 2020 wordt door NovaFit samen met IJmond Bereikbaar georganiseerd.
 • Door aanmelding ga je ermee akkoord dat jouw gegevens worden gedeeld met en worden verwerkt door IJmond Bereikbaar in haar fietsersbestand en in het kader van de Nova College Fietschallenge 2020. Voor meer informatie (inclusief privacyverklaring) over IJmond Bereikbaar, zie: www.ijmondbereikbaar.nl
 • Om mee te kunnen doen aan de Nova College Fietschallenge 2020 heb je de gratis nieuwe fietsapp Toogethr Cycles nodig. Vanaf 29 maart 2020 kun je Toogethr Cycles downloaden en kun je je profiel aanmaken, inloggen en starten met fietsen. Voor meer informatie over Toogethr Cycles, zie: www.toogethr.com/cycles


Spelregels:

 • De Nova College Fietschallenge 2020 begint op 1 april 2020 en eindigt op 30 april 2020.
 • Dit is de uitdaging:
 • minimaal 100 deelnemers;
 • per persoon minstens 3x per week op de fiets naar het werk;
 • gezamenlijk minstens 18.500 fietskilometers op de teller zetten;
 • als team de meeste woon-werkritten maken.


Gezamenlijke fietschallenge

 1. De gezamenlijke fietschallenge is behaald, als minimaal 100 medewerkers van het Nova College op 1 mei 2020 in totaal minstens 18.500 geregistreerde fietskilometers hebben afgelegd.
 2. Fietskilometers die niet met de fietsapp van Toogethr Cycles worden geregistreerd, tellen niet mee voor deze fietschallenge.
 3. Recreatieve fietskilometers tellen ook mee voor deze fietschallenge.


Beloning gezamenlijke fietschallenge

 1. Dit is de beloning, als op 1 mei 2020 deze fietschallenge is behaald:
 • Een donatie van €1.000 van het Nova College en €1.500 van IJmond Bereikbaar aan Stichting Buurtgezinnen.
 1. Extra motivatie (slechts bij 100 deelnemers of meer):
 • Voor iedere extra fietskilometer bovenop de 18.500 kilometers, doneert Nova Fit een bedrag van €1 extra aan Stichting Buurtgezinnen.
 • Voor iedere extra 10 deelnemers bovenop de 100 deelnemers, doneert IJmond Bereikbaar een bedrag van €50 extra aan Stichting Buurtgezinnen.


Teamchallenge

 • Als team kun je winnen door zoveel mogelijk woon-werkritten met de fiets af te leggen. Voor de puntentelling wordt gekeken naar het team dat per persoon de meeste ritten heeft gemaakt.
 • Voorbeeld:
  Team A bestaat uit 4 personen 
  Medewerker 1 heeft in deze week 3 fietsritten gemaakt
  Medewerker 2 heeft in deze week 2 fietsritten gemaakt
  Medewerker 3 heeft in deze week 5 fietsritten gemaakt
  Medewerker 4 heeft geen ritten gemaakt

  Het totaal aantal mogelijke fietsritten: 5 dagen per week, dus potentieel 10 ritten per persoon, dus 40 ritten voor het hele team (=100%).
  Team A heeft 10 fietsritten gemaakt, dus een score van: 10/40 = 25% 

  Het team met het hoogste percentage op 1 mei 2020 wint.
 1. Jouw opgegeven werklocatie bij aanmelding bepaalt in welk team je terechtkomt. Wanneer je op meerdere Nova College locaties werkt, dient de locatie waar je het meest werkt te worden uitgekozen.
 2. Een team moet uit minimaal vijf deelnemers bestaan. Als een team uit minder dan vijf deelnemers bestaat, worden teams samengevoegd.
 3. Woon-werkritten die niet met de fietsapp van Toogethr Cycles worden geregistreerd, tellen niet mee voor de teamchallenge.
 4. Op iedere werkdag kunnen maximaal twee geldige woon-werkritten worden gemaakt: van huis naar je werklocatie en van je werklocatie naar huis. Woon-werkritten tijdens werktijd (bijvoorbeeld van de ene Nova College-locatie naar de andere NovaCollege-locatie) tellen niet mee voor de teamchallenge.


Beloning teamchallenge

 1. Dit is de beloning voor het winnende team:
 • Een actief teamuitje t.w.v. € 50 per persoon tot een maximum van €500.

Toogethr Cycles

(Vanaf 29 maart 2020 beschikbaar in de App Store (iOS) of Google Play (Android))

Fiets en word beloond!
Fiets jij al naar je werk of zou je dit graag vaker willen doen? Dan is de fietsapp Toogethr Cycles dé perfecte app voor jou!

Deze fiets-naar-je-werk-app is gratis te downloaden en houdt jouw gemaakte ritten en gefietste kilometers bij. In de app geef je gemakkelijk aan waar je heen wilt, hoe laat je op de fiets wilt stappen en op wat voor soort fiets je fietst (denk aan een normale-/elektrische- of sportfiets).

Punten sparen voor leuke extraatjes
Maar dat is niet alles! Met elke fietsrit die je naar je werk én/of weer terug naar huis maakt via Toogethr Cycles, spaar je punten. Wissel deze punten in voor leuke extraatjes in de webshop in de app. Bijvoorbeeld kortingsvouchers voor boeken-, bioscoop- of dinerbon!

Collega’s uitnodigen
Fiets je samen met je collega naar je werk? Nodig deze dan via de app uit om de fietsrit te delen! Samen fietsen wordt zo supermakkelijk, sociaal en duurzaam: goed voor je eigen gezondheid en conditie, leer nieuwe collega’s kennen en zorg samen voor een schonere wereld!

Hoe werkt Toogethr Cycles?
Toogethr Cycles is gratis te downloaden voor bijna elk type telefoon, behalve de Windows telefoons.

Na het installeren van Toogethr Cycles en het aanmaken van je profiel, ben jij bijna klaar om op de fiets te stappen. Het enige wat de app nog nodig heeft is je woon- en werkadres& het soort fiets waarop je fietst. Op deze manier worden je fietsritten door Toogethr Cycles vastgelegd en gevalideerd. Nu is het tijd om te gaan fietsen!

Controleer vóórdat je op de fiets stapt eerst of je GPS op je telefoon aanstaat. Ga vervolgens naar de app en druk op ‘Start fietsrit’. Stap nu op de fiets, maak de rit naar je werk of naar huis. Druk op ‘Stop fietsrit’, zodra je op je eindbestemming bent. Op dit moment wordt de rit vastgelegd en ontvang jij de punten op je profiel! Sta jij tijdens de fietsrit voor een langere tijd stil? Druk dan op ‘Pauzeer fietsrit’. Zodra je weer op de fiets stapt, kan je de fietsrit hervatten door op ‘Hervat fietsrit’ te drukken.

De fietsrit wordt goedgekeurd, als het startpunt of eindpunt van je fietsrit binnen de geldige omgeving valt. Deze omgeving wordt bepaald door je werkgever. Het is dan ook de bedoeling dat je twee fietsritten per dag maakt: naar je werk toe en weer terug naar huis!

Als je fietsrit is goedgekeurd, ontvang je de punten automatisch op je profiel. Deze punten kun je in de Toogethr Cycles webshop inwisselen voor leuke extraatjes.

Vragen?
Heb je vragen of hulp nodig bij het installeren van de app? Bekijk dan de pagina met de Veelgestelde Vragen (beschikbaar vanaf 29 maart 2020) of stuur je vraag naar support@toogethr.com.