Woon-werkverkeer in de 1,5-metersamenleving?

Sinds premier Rutte begin maart opriep om zoveel mogelijk thuis te werken, is de verkeersdrukte met ruim zestig procent afgenomen. Wanneer ons werkende leven weer enigszins zal normaliseren, weet nog niemand, maar de verwachting is dat we de anderhalve meter afstand nog wel even moeten hanteren. In het NOS Journaal van 16 april werd dan ook een beroep op ons gedaan alleen met de bus of trein te reizen als het echt niet anders kan. Dit alles betekent dat ons woon-werkverkeer er totaal anders uit gaat zien. Hoe kun je daar als werkgever op inspelen?

Met stip op 1: de fiets, het gezonde alternatief

Volgens de corona-vervoersladder biedt de fiets niet alleen de minste kans op besmetting, de tweewieler heeft ook nog eens een positieve impact op onze gezondheid. Of je nu de elektrische fiets gebruikt of helemaal op eigen kracht de kilometers wegtrapt, de de fiets zorgt voor een betere gezondheid en meer weerstand. Behalve dat het goed is voor spieren en gewrichten, biedt de fiets ook ontspanning en daarmee voor een betere mentale gezondheid. Dat elke weldenkende fietser de sociale verantwoordelijkheid voelt om voldoende afstand tot elkaar te houden, daar gaan we uiteraard van uit.

De eigen auto of motor populair

Voor wie de fiets geen mogelijkheid is, staat de eigen auto of motor nog steeds op de tweede plaats van de vervoersladder. Beschik je als organisatie over beperkte parkeergelegenheid, kan deze ontwikkeling een reden zijn om je zorgen te maken. Niet nodig. De verwachting is dat mensen ook in de toekomst meer zullen thuiswerken. Door een flexibele werkomgeving te combineren met een slimme parkeervoorziening, is er voor iedereen plek op het moment dat dat nodig is.

Liever carpoolen dan in de bus of trein

Tenslotte zien we dat carpoolen sterk aan populariteit wint ten opzichte van het openbaar vervoer. De kans op infectie is nu eenmaal een stuk lager bij carpoolen. Niet alleen kun je zekere afstand houden door niet naast, maar schuin achter de bestuurder te gaan zitten. Bovendien kun je bij je vertrouwde collega redelijk inschatten of hij of zij zich houdt aan de gestelde maatregelen. Dat is bij medereizigers in een overvolle trein of bus een stuk lastiger.

Duurzame oplossingen

Op dit moment werken we met zijn allen hard aan een zo goed mogelijke invulling van de 1,5-metersamenleving. Hoe de maatregelen er op langere termijn uit zullen zien, weet nog niemand. Maar dat er duurzame oplossingen nodig zijn om het woon-werkverkeer veilig en goed in te richten, staat als een paal boven water. Onze slimme mobiliteitsoplossingen op gebied van fietsen, smart parking en ridesharing dragen bij aan die toekomstbestendige manier van reizen en aan de positieve impact die je als bedrijf met je duurzaamheidsoplossingen wilt maken.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Of heb je behoefte aan advies bij de mobiliteitsvraagstukken van jouw organisatie in de 1,5 meter samenleving? Bezoek dan snel onze pagina hierover of download de brochure hieronder.

Heading

Dit gebeurt er als de wereld even stilstaat

Op dit moment ligt het openbare leven op z’n gat. Wereldwijd worden mensen gevraagd thuis te werken, zo min mogelijk te reizen en zeker niet te vliegen. Veel fabrieken draaien op een lager pitje of staan stil. In de zorg draaien mensen overuren en door massaal thuis te blijven doen we er alles aan om de curve van het aantal corona-besmettingen af te vlakken. Alles om deze crisis gezamenlijk een halt toe te brengen. Toch kent deze crisis ook één positief bijeffect: de CO2-uitstoot daalt. Maurits van Kuyk, Sales Director bij Toogethr, vertelt in deze blog hoe hij hoopt met de diensten van Toogethr een steentje bij te dragen aan het vasthouden van deze goede trend.

Vissen onder de Brug der Zuchten

Op een normale werkdag vinden er alleen al in Nederland tien miljoen woon-werktransacties plaats. Maar liefst zeventig procent daarvan vindt plaats in een auto. Dat leidt tot toenemende verkeersdruk, reisfrustratie en draagt niet bepaald bij aan onze doelen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Nu deze ratrace – tijdelijk – aan banden is gelegd, zien we in no time de positieve effecten daarvan. De Italianen zien de vissen weer zwemmen in de Venetiaanse kanalen en de lucht rond de Chinese miljoenensteden klaart voor het eerst sinds decennia op.

Slimme mobiliteitsoplossingen
Bij Toogethr is het onze missie om mobiliteit simpel te maken voor de nieuwe generatie reizigers. Door een scala aan digitale slimme mobiliteitsoplossingen in te zetten rondom thema’s als ridesharing, smart parking, fietsstimulering en shuttlediensten, helpen wij het dagelijkse woon-werkverkeer te verbeteren en dragen we ons kleine steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat je op die manier ook nog eens kosten bespaart én de sociale cohesie en algemene werknemerstevredenheid versterkt, dat is natuurlijk helemaal goed nieuws!

Dankzij ridesharing minder gefrustreerd beginnen aan je werkdag
De gemiddelde auto vervoert slechts 1,1 persoon tijdens de spits. Combineer dat met de steeds sneller gaande verstedelijking en de druk die dat legt op onze infrastructuur en je hebt het ideale recept voor verkeersopstoppingen. Nederlandse forenzen staan vandaag de dag al gemiddeld zo’n 84 uur per jaar in de file en dat gaat er voorlopig niet beter op worden. Ruim twee werkweken per jaar stilstaan op de snelweg. Zonde van de tijd en heel frustrerend. Het meest gebruikte alternatief is de trein, maar ook daar zijn de vertragingen niet van de lucht. Bovendien is het duur en is reizen in de spits verre van ontspannend. Ridesharing is een duurzame, gemakkelijke en sociale manier om samen naar werk te rijden. De filedruk neemt af, de bereikbaarheid verbetert en het woon-werkverkeer verduurzaamt.

Trend doorzetten
Hoe mooi het ook is dat de CO2-uitstoot op het moment daalt, we hopen natuurlijk massaal dat we binnenkort het coronavirus in bedwang hebben en weer naar het gewone leven terug kunnen keren. Maar misschien is dit wel een moment om even stil te staan bij de positieve effecten van een tandje terug doen. Stap straks eens bij een collega in de auto of kies voor een stukje op de fiets. Met onze tools is het makkelijker dan je denkt.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke twee weken een korte blog van ons om op de hoogte te blijven. Kun je niet wachten en wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Download dan onze brochure of stuur me een mailtje via maurits@toogethr.com. Ik leer je graag kennen!  

Wil jij ook vrijblijvend 2 weken gebruik maken van onze diensten?

Voer je e-mailadres in, download de brochure en we nemen contact met je op!