Zo zorg je voor de optimale klantreis van jouw parkeerders

Stapje voor stapje gaat het openbare leven weer lijken op wat het was. Zo mogen we straks ook weer naar kantoor. Hoe fijn zou het zijn als dat zonder parkeerstress kan? Zo zorg je als eigenaar van een parkeergarage voor de optimale klantreis, en maak je het jezelf ook nog eens een stuk gemakkelijker.

Warm welkom terug

Nu de coronamaatregelen steeds weer wat versoepeld worden, gaat het openbare leven steeds weer wat meer lijken op wat het ooit was. Dat geldt ook voor de minder mooie dingen. We gaan steeds vaker weer de weg op en met 175.000 OV’ers die overstappen op de auto zal de filedruk weer toenemen en weten autogebruikers ineens weer wat parkeerstress is. Als eigenaar van een parkeerterrein wens je je gasten - of het nu gaat om bewoners, bezoekers of medewerkers - een warm welkom terug. Zonder stress.

Optimale klantreis

Een optimale klantreis is persoonlijk en kent zo weinig momenten van frustratie, irritatie en onzekerheid. Door je parkeerplaats brains te geven, creëer je een ideale flow in de klantreis. Zoals we in onze vorige blog al schreven, is het reserveren van een plek – ook in de parkeergarage – een belangrijk thema vandaag de dag. Daarbij is het belangrijk dat gebruikers de anderhalve meter afstand kunnen hanteren maar ook dat ze met zo min mogelijk contactpunten te maken hebben. Als je je parkeerders de mogelijkheid kunt bieden vooraf te reserveren, geef je ze zekerheid. Ze weten immers zeker dat er een plek voor ze is in jouw slimme parkeergarage. Bovendien kunnen ze je parkeergarage betreden zonder dat ze daarvoor iemand moeten bellen, een intercom moeten bedienen of een betaalterminal aan moeten raken. Gaat het om bezoeker? Dan wordt de contactpersoon automatisch ingelicht, zodat de gast netjes kan worden opgevangen, zonder dat jij daar ook maar iets voor hoeft te doen.

Grip en maximale bezettingsgraad

Door je gebruiker de optie te geven een plekje te reserveren, neem je een stuk onzekerheid weg. Maar zelf heb je er ook voordeel van. Want dankzij die reserveringen krijg jij meer grip op je bezettingsgraad en kun je die maximaliseren. Want als je weet wat de rustige tijden zijn, kun je de overige parkeerplekken gaan aanbieden aan omwonenden, consumenten of aan bedrijven in de omgeving. Bovendien weet je precies wie op welk moment binnen is, wat belangrijk is voor de veiligheid van je parkeergarage en voor het inzicht in de kantoorbezetting.

Slimme softwarelaag over je bestaande slagboom

Ingewikkeld? Niet met onze slimme, laagdrempelige en flexibele parkeeroplossing. Met Toogethr Smart Parking leggen we een softwarelaagje over je slagboom. Zo wordt ook jouw parkeerterrein slim, zelfs als je slagboom dat nog niet is. Koppeling van hardware en software? Betaling door abonnementhouders en kortparkeerders? Regelen wij.

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze slimme parkeeroplossing voor jouw parkeerterrein? Lees er alles over op onze pagina en download de brochure.

Heading

Dit gebeurt er als de wereld even stilstaat

Op dit moment ligt het openbare leven op z’n gat. Wereldwijd worden mensen gevraagd thuis te werken, zo min mogelijk te reizen en zeker niet te vliegen. Veel fabrieken draaien op een lager pitje of staan stil. In de zorg draaien mensen overuren en door massaal thuis te blijven doen we er alles aan om de curve van het aantal corona-besmettingen af te vlakken. Alles om deze crisis gezamenlijk een halt toe te brengen. Toch kent deze crisis ook één positief bijeffect: de CO2-uitstoot daalt. Maurits van Kuyk, Sales Director bij Toogethr, vertelt in deze blog hoe hij hoopt met de diensten van Toogethr een steentje bij te dragen aan het vasthouden van deze goede trend.

Vissen onder de Brug der Zuchten

Op een normale werkdag vinden er alleen al in Nederland tien miljoen woon-werktransacties plaats. Maar liefst zeventig procent daarvan vindt plaats in een auto. Dat leidt tot toenemende verkeersdruk, reisfrustratie en draagt niet bepaald bij aan onze doelen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Nu deze ratrace – tijdelijk – aan banden is gelegd, zien we in no time de positieve effecten daarvan. De Italianen zien de vissen weer zwemmen in de Venetiaanse kanalen en de lucht rond de Chinese miljoenensteden klaart voor het eerst sinds decennia op.

Slimme mobiliteitsoplossingen
Bij Toogethr is het onze missie om mobiliteit simpel te maken voor de nieuwe generatie reizigers. Door een scala aan digitale slimme mobiliteitsoplossingen in te zetten rondom thema’s als ridesharing, smart parking, fietsstimulering en shuttlediensten, helpen wij het dagelijkse woon-werkverkeer te verbeteren en dragen we ons kleine steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat je op die manier ook nog eens kosten bespaart én de sociale cohesie en algemene werknemerstevredenheid versterkt, dat is natuurlijk helemaal goed nieuws!

Dankzij ridesharing minder gefrustreerd beginnen aan je werkdag
De gemiddelde auto vervoert slechts 1,1 persoon tijdens de spits. Combineer dat met de steeds sneller gaande verstedelijking en de druk die dat legt op onze infrastructuur en je hebt het ideale recept voor verkeersopstoppingen. Nederlandse forenzen staan vandaag de dag al gemiddeld zo’n 84 uur per jaar in de file en dat gaat er voorlopig niet beter op worden. Ruim twee werkweken per jaar stilstaan op de snelweg. Zonde van de tijd en heel frustrerend. Het meest gebruikte alternatief is de trein, maar ook daar zijn de vertragingen niet van de lucht. Bovendien is het duur en is reizen in de spits verre van ontspannend. Ridesharing is een duurzame, gemakkelijke en sociale manier om samen naar werk te rijden. De filedruk neemt af, de bereikbaarheid verbetert en het woon-werkverkeer verduurzaamt.

Trend doorzetten
Hoe mooi het ook is dat de CO2-uitstoot op het moment daalt, we hopen natuurlijk massaal dat we binnenkort het coronavirus in bedwang hebben en weer naar het gewone leven terug kunnen keren. Maar misschien is dit wel een moment om even stil te staan bij de positieve effecten van een tandje terug doen. Stap straks eens bij een collega in de auto of kies voor een stukje op de fiets. Met onze tools is het makkelijker dan je denkt.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke twee weken een korte blog van ons om op de hoogte te blijven. Kun je niet wachten en wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Download dan onze brochure of stuur me een mailtje via maurits@toogethr.com. Ik leer je graag kennen!  

Wil jij ook vrijblijvend 2 weken gebruik maken van onze diensten?

Voer je e-mailadres in, download de brochure en we nemen contact met je op!