3 tips om jouw hotelgasten de beste parkeerervaring te bieden

Het geeft een slechte eerste indruk als je als gast je auto nergens kwijt kan. Hotels kampen nog te vaak met parkeerproblemen. De frontoffice moet de parkeerplaats handmatig registreren of – nog erger – boze gasten vertellen dat ze een andere parkeerplek moeten zoeken. Dit is niet nodig. Parkeerproblemen zijn namelijk op te lossen zonder je parkeerterrein uit te breiden. Benieuwd hoe? Lees dan verder.

Uitdagingen in de hotelsector

Een parkeerterrein is een enorme toegevoegde waarde in de hotelsector. Zo vergroot het de bereikbaarheid van je hotel en biedt het je gasten een extra stukje luxe. Toch brengt het beheer van een parkeerterrein veel uitdagingen met zich mee. Zo zien we dat hotels:

  • Last hebben van overbezetting bij een kleiner parkeerterrein
  • Geen parkeerbeleid hanteren, of werken ze enkel op een “first come, first serve” basis
  • Weinig of geen inzicht hebben in hun parkeerdata
  • Problemen ervaren doordat een overbelaste front office teveel handmatige taken moet uitvoeren

Deze uitdagingen leiden niet alleen tot problemen bij het hotel zelf, maar hebben ook impact op de gastervaring.

Slechte reviews beïnvloeden je boekingen

De parkeerervaring van je gast begint op je parkeerterrein. Wanneer je gasten parkeerproblemen ondervinden, is dat de eerste indruk die zij van jouw hotel hebben. Grote kans dat je dit vervolgens terugleest in een negatieve review. 

Het is geen geheim dat de meeste mensen bij een online aankoop even snel naar de reviews kijken. Helaas zullen potentiële gasten minder snel een kamer boeken wanneer ze slechte reviews lezen en het idee krijgen dat ze niet eenvoudig kunnen parkeren. Slechte reviews hebben dus een grote impact op jouw boekingen, daarom is het belangrijker dan ooit om je parkeerproces te optimaliseren.

Negatieve reviews met 1 ster naast een hand die een telefoon vasthoudt

De optimale parkeerervaring voor jouw gasten

De optimale parkeerervaring bieden is dus essentieel, maar wat kun jij als hotel doen? We hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Laat gasten eenvoudig een parkeerplek boeken 

Zet een systeem in dat het registreren van parkeren volledig automatiseert. Met Smart Parking Software laat je je gasten eenvoudig een parkeerplaats reserveren bij hun boeking. Je gasten rijden vervolgens op hun eigen gereserveerde tijd op kenteken of met een QR-code naar binnen. Is er niet genoeg parkeergelegenheid? Dan weten jouw gasten dit vooraf en komen ze niet voor een dichte poort te staan. Dit geeft jou ook de mogelijkheid om je gasten vooraf aan hun verblijf andere parkeersuggesties aan te bieden.

2. Ontlast je front office met automatisering

Door je parkeerproces volledig te automatiseren, hoeft jouw front office geen handmatige taken meer uit te voeren en kun je ze gemiddeld 8 uur per week aan onnodige taken besparen. Excel of andere spreadsheets kunnen direct de prullenbak in en je hoeft je nooit meer druk te maken over gedoe met toegangspasjes. Zo kan jouw front office zich focussen op wat er echt toe doet, namelijk het verwelkomen van je gasten.

3. Krijg meer inzicht in je onder- en overcapaciteit

Houd niet alleen je huidige bezetting bij, maar analyseer gebruik over tijd. Dat geeft je inzicht in je onder- en overcapaciteit. Die kennis kun je gebruiken om meer met je parkeerplekken te doen. 

Dankzij een overzichtelijk dashboard zie je op welk moment van welke dag er geparkeerd wordt. Na verloop van tijd kan je uit die bezetting specifieke trends halen en daar op inspelen. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om parkeren gratis te maken op dagen dat er weinig geparkeerd wordt, maar een toeslag rekenen op drukke dagen. 

Tip: Wist je dat je met Toogethr en EasyPark geld kunt verdienen met je parkeerterrein?

Voldoe aan de steeds hogere verwachtingen

Bied jouw gasten de beste parkeerervaring zodat ze zo snel mogelijk van hun hotelkamer kunnen genieten. Tevreden gasten laten positieve reviews achter waarmee je nieuwe gasten aantrekt en jouw front office meer tijd heeft om gasten in de watten te leggen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw hotel? Met Toogethr Smart Parking automatiseer je jouw parkeerproces, verbeter je de gastervaring en verlicht je je front office. Download voor meer informatie onze hospitality brochure of neem contact op met een van onze specialisten.