Zo bespaar jij je front office 8 uur per week

De Nederlandse hotelbranche heeft een sterk jaar achter de rug. Bovendien blijft het aantal boekingen waarschijnlijk stijgen. Dat is goed nieuws voor hotels, maar leidt ook tot meer druk op je front office. Hoe ontlast je receptiemedewerkers, zodat ze meer tijd hebben om gasten de beste beleving te bieden?

Uitdagingen in de hotelsector

Parkeren is lastig

Wie de reviews erop naleest komt tot een verontrustende conclusie: parkeerproblemen doen veel afbreuk aan de gastervaring. Parkeren lijkt vaak lastig, bijvoorbeeld als gasten eerst naar de receptie moeten om een parkeerpas te vragen of hun kenteken door te geven. Misschien heb je dat zelf ook weleens ervaren. Bij Toogethr horen we regelmatig dat dit tot uitdagingen leidt, die niet bijdragen aan een goede gastervaring. 

Overbelaste front office

Andersom is de front office veel tijd kwijt aan het handmatig beheer van dit proces. De registratie in Excel of in andere spreadsheets kost veel tijd, blijkt vaak onduidelijk en draagt niet bij aan goede hospitality. In sommige gevallen delen meerdere hotels één parkeerplaats. Als het ene hotel de Excel-sheet beheert en andere hotels hun reserveringen doorgeven is dat zowel foutgevoelig, veel werk als onnodig omslachtig.

Negatieve parkeerreviews

Ook mijden gasten hotels met slechte (parkeer)reviews. Kan dat niet beter? Uit onderzoek van Tripadvisor1 is gebleken dat 20% van de gasten meer dan 11 reviews leest voordat zij een keuze maken. Het is dus des te belangrijker dat deze reviews positief zijn. 

Front office reviews

De oplossing? Automatiseren

Wat kun je als hotel doen om de bovenstaande uitdagingen aan te pakken? Het antwoord is simpel: automatiseer je parkeerterrein. Met behulp van een slimme parkeeroplossing stroomlijn je het volledige parkeerproces, van aankomst tot vertrek. 

Gasten boeken vooraf een parkeerplaats bij hun overnachting

Met behulp van de Smart Parking software van Toogethr kunnen gasten vooraf een parkeerplek bij hun overnachting boeken. Bij de reservering geven zij hun kenteken op. Bij aankomst wordt dit kenteken gescand en kan de gast direct doorrijden. Geen gedoe meer met de intercom of parkeerpasjes bij de receptie. Wie wil dat nou niet?

Geen handmatig werk meer voor je front office

Door het parkeerproces te automatiseren, hoeft je front office geen handmatige taken meer uit te voeren. De reserveringen worden bijgehouden in het platform en doordat gasten via kentekenherkenning binnenrijden, hoeven er geen pasjes uitgedeeld te worden. Uit onderzoek onder onze klanten is gebleken dat je dankzij een geautomatiseerd parkeerproces zelfs 8 uur per week kunt besparen.

Inzicht in je parkeerdata

Dankzij slimme parkeersoftware krijg je daarnaast inzicht in je parkeerdata. Denk hierbij aan piekmomenten, maar ook aan no-shows. Aan de hand van deze data kun je lege parkeerplekken openstellen voor mensen die willen parkeren, om zo extra omzet te genereren.

Extra omzet genereren?

Hoe kun je die lege parkeerplekken dan openstellen voor kortparkeerders? Met de EasyPark module van Toogethr Smart Parking is dit een fluitje van een cent. Particuliere bezoekers vinden, parkeren en betalen jouw parkeerplekken via de EasyPark-app. Wanneer het kenteken herkend wordt, opent de slagboom vanzelf. Ook stopt de parkeertransactie automatisch bij het verlaten van de garage, de betaling verloopt via de app. Benieuwd hoeveel jij kunt verdienen met je lege parkeerplekken? Vul hier onze calculator in en kom erachter.

Hoe een hotel in Oostenrijk parkeeruitdagingen heeft opgelost

Voor hoteleigenaar Alexander Youssef van Hotel Nils am See bleek Toogethr dé perfecte oplossing te zijn. Nils am See wil hun gasten de optimale ervaring bieden, ook op het parkeerterrein.  

Uitdagingen als het optimaliseren van parkeerruimte en het verbeteren van de entree-ervaring werden opgelost met Toogethr. "Wij creëren een oase van rust, omringd door natuur en modern design. Een naadloze parkeerervaring hoort daarbij", legt hij uit. "Met Toogethr synchroniseren we reserveringen met de parkeerlogistiek, wat ons een blauwdruk geeft voor verbeterde automatisering en geoptimaliseerd gebruik van de parkeerruimte." Deze oplossing verbetert niet alleen de entree-ervaring voor gasten, maar biedt het hotel ook het gewenste overzicht van de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. 

Hotel NILS am See, gelegen aan de oevers van het Neusidl-meer in Oostenrijk, is een verfijnd boetiekhotel dat streeft naar het bieden van de ultieme gastervaring, inclusief slimme technologische oplossingen.

Parkeren was nog nooit zo eenvoudig

Met Toogethr Smart Parking reserveren je gasten eenvoudig een parkeerplek en zorg je ervoor dat je front office zich alleen bezig houdt met wat er echt toe doet: je gasten helpen.

Wil jij je front office 8 uur besparen? En gasten de beste gastbeleving bieden? Toogethr helpt je om parkeeruitdagingen aan te pakken met een eenvoudige, alles-in-één parkeeroplossing.

Ontdek alles over Smart Parking voor hotels. Waar wacht je nog op?



1
https://www.tripadvisor.co.uk/TripAdvisorInsights/wp-content/uploads/2018/01/24-Insights-to-Shape-TripAdvisor-Strategy-Infographic-en-us.pdf