Zo bespaar jij je front office 8 uur per week

De Nederlandse hotelbranche heeft een sterk jaar achter de rug. Bovendien blijft het aantal boekingen waarschijnlijk stijgen. Dat is goed nieuws voor hotels, maar leidt ook tot meer druk op je front office. Hoe ontlast je receptiemedewerkers, zodat ze meer tijd hebben om gasten de beste beleving te bieden?

Zorgeloze aankomst op het parkeerterrein

Wie de reviews erop naleest komt tot een verontrustende conclusie: parkeerproblemen doen veel afbreuk aan de gastervaring. Parkeren lijkt vaak lastig, bijvoorbeeld als gasten eerst naar de receptie moeten om een parkeerpas te vragen of hun kenteken door te geven. Misschien heb je dat zelf weleens ervaren. Bij Toogethr horen we regelmatig dat dit tot uitdagingen leidt, die niet bijdragen aan een goede gastervaring. 

Makkelijk en snelle reservering

Andersom is de front office veel tijd kwijt aan het handmatig beheer van dit proces. De registratie in Excel of in andere spreadsheets kost veel tijd, blijkt vaak onduidelijk en draagt niet bij aan goede hospitality. In sommige gevallen delen meerdere hotels één parkeerplaats. Als het ene hotel de Excel-sheet beheert en andere hotels hun reserveringen doorgeven is dat zowel foutgevoelig, veel werk als onnodig omslachtig.

Belang van positieve reviews

Ook mijden gasten hotels met slechte (parkeer)reviews1. Kan dat niet beter? Uit recent onderzoek van Tripadvisor is gebleken dat 20% van de gasten meer dan 11 reviews leest voordat zij een keuze maken. Het is dus des te belangrijker dat deze reviews positief zijn. Door het gebruik van Toogethr Parking kan de gastervaring worden verbeterd en zijn de beoordelingen van je hotel positiever. 

Daarbij schrijven de meeste bezoekers van hotels een review om een positieve reden. 74% van de gevraagden wil graag bruikbare informatie delen met andere reizigers. 70% wil graag een fijne ervaring delen met medereizigers. Een goede kans voor hotels om een positieve review over de parkeerervaring te ontvangen.

Inzicht in de parkeeroplossing

Heel belangrijk zijn een soepel parkeerproces en inzicht in de totale en actuele bezetting. Dat maakt het makkelijker om parkeerplaatsen toe te wijzen, eventueel geautomatiseerd. Daarnaast is het zelfs mogelijk om parkeerplaatsen te verhuren als het rustig is. Zo kan je meer omzet generen uit anders ongebruikte parkeerruimte.

Hoe een hotel in Oostenrijk zijn uitdagingen heeft opgelost

Voor hoteleigenaar Alexander Youssef van Hotel Nils am See bleek Toogethr dé perfecte oplossing te zijn voor de visie van het hotel om geavanceerde digitale oplossingen te implementeren. Zo wil Nils am See het beste voor hun gasten kunnen betekenen.  Uitdagingen als het optimaliseren van parkeerruimte en het verbeteren van de entree-ervaring werden opgelost met Toogethr. "Wij creëren een oase van rust, omringd door natuur en modern design. Een naadloze parkeerervaring hoort daarbij", legt hij uit. "Met Toogethr synchroniseren we reserveringen met de parkeerlogistiek, wat ons een blauwdruk geeft voor verbeterde automatisering en geoptimaliseerd gebruik van de parkeerruimte." Deze oplossing verbetert niet alleen de entree-ervaring voor gasten, maar biedt het hotel ook het gewenste overzicht van de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. 

Hotel NILS am See, gelegen aan de oevers van het Neusidl-meer in Oostenrijk, is een verfijnd boetiekhotel dat streeft naar het bieden van de ultieme gastervaring, inclusief slimme technologische oplossingen.


Toogethr biedt een slimme parkeeroplossing voor hotels:

  • Bespaar 8 uur tijd voor je front office door het parkeerproces uit handen te geven
  • Verbeter de gastervaring: laat gasten zelf een parkeerplek reserveren en garandeer een gestroomlijnde aankomst en vertrek
  • Maak meer omzet met jouw parkeerterrein

Creëer inzicht met Smart Parking en biedt gasten een eenvoudig online proces aan om hun parkeerplaats te reserveren. Koppel het systeem aan het boekingsproces en zorg bijvoorbeeld dat het parkeerterrein de kentekens van gasten herkent. Of verstuur vooraf een QR-code, die gasten gebruiken om te parkeren bij aankomst.

Maar wat te doen met je lege parkeerplaatsen?

Koppel Smart Parking voor hotels van Toogethr moeiteloos aan EasyPark. Verhuur parkeerplaatsen op rustige momenten, om meer omzet te maken met de lege parkeerplekken voor derden. Voor hotels die in het centrum liggen kan dit uitkomst bieden om meer omzet te genereren met de parkeerfaciliteiten. 

Optimaliseer het gebruik van de parkeerplaats, dankzij inzicht in de actuele bezetting en wat je elke dag kunt verwachten. Gebruik het overzicht om betere beslissingen te nemen, gasten beter van dienst te zijn en het aantal lege parkeerplaatsen tot een minimum te beperken. 

Dus wil jij je front office 8 uur besparen? En gasten de beste beleving bieden? Toogethr helpt je om parkeeruitdagingen te veranderen met een eenvoudige parkeeroplossing. Reken maar dat jij met het slimme parkeren voor hotels straks veel betere reviews krijgt.

Ontdek alles over Smart Parking voor hotels.

1https://www.tripadvisor.co.uk/TripAdvisorInsights/wp-content/uploads/2018/01/24-Insights-to-Shape-TripAdvisor-Strategy-Infographic-en-us.pdf