Parkeren voor jouw gasten optimaliseren

Het is een veelgehoorde vraag in de hospitality branche: hoe zorg ik ervoor dat mijn gasten altijd een parkeerplek hebben wanneer ze met de auto bij mijn locatie aankomen? Zeker op piekmomenten gedurende de dag of in de drukke maanden tijdens het hoogseizoen is het vaak een uitdaging om bezoekers en gasten gebruik te laten maken van beschikbare parkeerfaciliteiten. Het parkeermanagementsysteem van Toogethr is dan dé oplossing. Lees in dit blog meer over de mogelijkheden die bedrijven in de hospitality branche hebben om de parkeerbeleving voor hun gasten te optimaliseren.

De beleving van jouw gasten staat voorop

Van hotels en restaurants tot attractieparken, festivals en evenementen, ze hebben allemaal één ding gemeen, namelijk de ambitie om het gasten en bezoekers zo goed mogelijk naar de zin te maken. Wat daarbij nog weleens wordt vergeten, is dat die gastbeleving al begint bij de slagboom. Wanneer je met het gezin op een warme zomerdag komt aanrijden bij de dierentuin, om vervolgens drie rondjes te moeten rijden op het parkeerterrein zonder resultaat, dan kan de sfeer snel omslaan. Voldoende parkeercapaciteit en een soepele parkeerflow zijn daarom een absolute must voor organisaties in de hospitality branche om de gastbeleving van bezoekers aan het begin van de customer journey te optimaliseren. Parkeren is voor veel gasten immers een bepalende factor hoe ze het bezoek aan jouw locatie beoordelen.


Vooraf een parkeerplek reserveren

Controle en inzicht. Dat is waar je als parkeerbeheerder of facility manager behoefte aan hebt, wanneer je verantwoordelijk bent voor het in goede banen leiden van grote stromen bezoekers naar jouw parkeerlocatie. Het implementeren van een kwalitatief, professioneel parkeermanagementsysteem is nodig om op elk moment overzicht te hebben van jouw actuele parkeersituatie. Het belangrijkste onderdeel van het systeem is dat je jouw gasten en bezoekers de mogelijkheid geeft om vooraf een plek te kunnen reserveren. Dat kunnen ze zelf doen via een bijbehorende portal of ze kunnen aangeven dat ze een plek willen reserveren en dat wordt vervolgens voor ze in het reserveringssysteem verwerkt.


Parkeerbeheerders hebben behoefte aan controle en inzicht

Wanneer jouw gasten of bezoekers vooraf een parkeerplek hebben gereserveerd, hoeven ze zich geen moment meer zorgen te maken of er wel een parkeerplek voor ze is. Daarnaast voorziet het parkeermanagementsysteem van Toogethr ook nog eens in een efficiënt parkeerproces, doordat bezoekers met een reservering automatisch toegang krijgen tot de parkeerlocatie met het gebruik van een QR-code of via kentekenherkenning. Snel en eenvoudig parkeren, met de zekerheid van een parkeerplek. Kortom, een feilloos begin van het verblijf van uw gasten of bezoekers.


Optimaal rendement uit jouw parkeerlocatie

Het is logisch dat de beleving van gasten en bezoekers voorop staat voor bedrijven in de hospitality branche. Dat is immers waarom ze in die sector actief zijn, om het mensen zo veel mogelijk naar de zin te maken. Het parkeersysteem is echter niet alleen interessant voor de gastbeleving, het biedt ook volop commerciële kansen om meer rendement uit jouw parkeerlocatie te halen. Wanneer er namelijk alleen gebruik gemaakt wordt van jouw parkeerlocatie met reserveringen, heb je altijd inzicht in de parkeerbezetting en weet je ook precies welke parkeercapaciteit op welk moment nog onbenut blijft.


Optimaal inspelen op de wisselende capaciteitsvraag voor meer rendement 


Aangezien je toch al een reserveringsportal hebt voor jouw gasten, kan je deze ook toepassen als reserveringstool voor bezoekers die niet per se naar jouw locatie komen, maar het wel handig vinden om van jouw parkeerfaciliteiten gebruik te maken. Optimaal rendement vertaalt zich daarnaast ook daar naar interne processen, vooral doordat het incheckproces een stuk efficiënter verloopt en met de implementatie van het parkeermanagemenstysteem de financiële administratie ook weer verder geautomatiseerd wordt. Om het proces compleet te maken, kan het parkeersysteem moeiteloos op bestaande hardware worden aangesloten, maar voorziet Toogethr indien nodig ook in nieuwe hardware, zoals slagbomen, poorten en smartboxen.


Wil je meer weten over hoe je met onze parkeeroplossingen de parkeer- en gastbeleving verder optimaliseert en hoe je daarnaast nóg meer uit jouw parkeerlocatie kan halen? Ga dan naar onze Toogethr Parking pagina en download de brochure voor meer informatie.