Hotel Revenue Management: zo genereer je meer inkomsten met parkeermanagement

Je wilt jouw Hotel Revenue Management verbeteren, zonder afbreuk te doen aan de gastervaring. Hoe genereer je meer inkomsten én blijf je gasten verwelkomen met de gastvrijheid zoals je dat altijd deed? Genereer meer inkomsten voor het hotel, bijvoorbeeld door geld te verdienen aan lege parkeerplaatsen. Ondertussen verbeter je de parkeerervaring voor je gasten, zodat ook zij er voordeel van hebben.

We legden eerder uit hoe je jouw front office tot 8 uur werk per week bespaart. En hoe je de parkeerervaring van gasten eenvoudig perfectioneert. Combineer je die twee? Dan ligt er een mooie kans om jouw Hotel Revenue Management te verbeteren. Niet door verder in de kosten (en gastervaring) te snijden, maar door extra inkomsten te genereren.

Wat is Hotel Revenue Management?

Met Hotel Revenue Management optimaliseer je jouw prijsstelling, kamerbeschikbaarheid en aanbiedingen voor het hotel. Het doel? Maximale totale opbrengsten. Jij zorgt ervoor dat je de juiste kamer aan de juiste gast aanbiedt, op het juiste moment, voor de juiste prijs en via het juiste distributiekanaal. Daarvoor werk je bijvoorbeeld met de WTP, RevPAR, ADR en GOPPAR.

Willingness To Pay (WTP)

De WTP staat voor het maximale bedrag dat een gast wil betalen voor de kamer. Een luxe suite in het centrum van Amsterdam tijdens Koningsdag zal leiden tot een hogere WTP dan een kamer op 15 kilometer uit het centrum gedurende de rest van het jaar.

Revenue Per Available Room (RevPAR)

De RevPAR staat voor de gemiddelde dagelijkse kameropbrengst, per beschikbare kamer. Je berekent deze waarde door de totale kamerinkomsten te delen door het aantal beschikbare kamernachten in een periode.

Heb je een hotel met 100 kamers die tijdens een nacht goed zijn voor €10.000 omzet? En zijn al die 100 kamers beschikbaar? Dan is de RevPAR voor die nacht €100 (€10.000 / 100 = €100).

Average Daily Rate (ADR)

De ADR meet de gemiddelde prijs die voor een verkochte kamer werd betaald. Je berekent dit door de totale kamerinkomsten te delen door het aantal verkochte kamers.

Dus verdien je €10.000 aan 80 verkochte kamers? Dan is de ADR per nacht €125 (€10.000 / 80 = €125). 

Tip: de RevPAR houdt rekening met zowel de kamerprijs als de bezettingsgraad. De ADR kijkt alleen naar de inkomsten uit kamers die daadwerkelijk zijn verkocht. De ADR laat daarom zien wat gasten gemiddeld per nacht betalen. De RevPAR toont mogelijkheden om de kamerprijzen en bezettingsgraad te optimaliseren. 

Gross Operating Profit Per Available Room (GOPPAR) 

De GOPPAR meet het operationele rendement van jouw hotel. Je berekent de waarde door de brutowinst van het hotel te delen door het aantal beschikbare kamers.

Maak je een operationele winst van €5.000 tijdens een nacht, waarbij 100 kamers beschikbaar waren? Dan is de GOPPAR €50 per kamer (€5.000 / 100 = €50).

Verhoog je RevPAR met parkeermanagement (PMS)

Je wilt jouw Hotel Revenue Management verbeteren. Dat lukt bijvoorbeeld door de RevPAR te verhogen, met slimme oplossingen voor parkeermanagement. Met een parkeermanagementsysteem (PMS) vereenvoudig je het parkeerbeheer, terwijl je meer inzicht krijgt in mogelijkheden om meer omzet te genereren.

Met zo’n PMS bied je gasten én anderen de mogelijkheid om parkeerplaatsen te reserveren. Je krijgt inzicht in gereserveerde en vrije plekken, zodat je lege plekken beschikbaar kunt maken voor andere mensen die willen parkeren. Je genereert extra omzet door te voorkomen dat er plekken ongebruikt blijven. 

Parkeermanagement genereert daarmee op twee manieren extra inkomsten:

1. Makkelijker parkeren voor gasten = hogere tevredenheid

Help je gasten om makkelijker te parkeren? Dat leidt tot meer tevredenheid, waardoor ze positiever zijn in hun beoordeling. Dat kan indirect leiden tot meer nieuwe gasten, dus extra inkomsten. 

2. Lege parkeerplekken verhuren aan andere geïnteresseerden

Blijven er parkeerplaatsen over tijdens een overnachting? Stel ze open voor andere geïnteresseerden. Zij willen er graag voor betalen. Zo genereer jij extra inkomsten voor je hotel.

Toogethr helpt

Benieuwd hoe een parkeermanagementsysteem werkt? Toogethr is jouw specialist voor een slimme parkeeroplossing. Daarmee verbeter je de ervaring voor jouw gasten, terwijl je extra omzet genereert door lege parkeerplekken aan anderen open te stellen.

Wij optimaliseren de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Daarvoor analyseren we in realtime gegevens. Zo voorspellen we de bezetting van parkeerplaatsen. Dat biedt jou het inzicht dat je zoekt, terwijl je extra omzet genereert voor jouw hotel. 

Boek vandaag nog een demo of neem contact op met een van onze parkeerspecialisten.