Klantcase

Het rode kruis ziekenhuis op de fiets

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio Midden-Kennemerland en de regio IJmond. Het RKZ werkt sinds 5 jaar samen met IJmond Bereikbaar, een programma wat zich richt op fietsstimulering. Het Rode Kruis Ziekenhuis maakte al gebruik van Toogethr Rideshare om zo hun CO2-uitstoot te verminderen. Verder probeerden zij altijd al beweging te stimuleren onder werknemers en hier sloot Toogethr Cycles goed op aan.

Wat hebben we gedaan?

Om de medewerkers van het RKZ te stimuleren om gebruik te maken van de Toogethr Cycles app heeft er een activatie plaatsgevonden. Vanwege de corona pandemie ging dit voornamelijk digitaal, via het intranet en interne communicatiemiddelen van het RKZ. Daarnaast worden er ook fiets challenges ontworpen speciaal voor de medewerkers van het RKZ.

Vooral de fiets-app is hier een groot succes. Collega’s vinden het leuk zo sportief bezig te zijn, om punten te sparen voor jezelf of je team en om aan de challenges mee te doen.
Ninna Post
Communicatieadviseur

Client

Het Rode Kruis Ziekenhuis

Services

Cycles app

Number of employees

1,450

Wat hebben we bereikt?

94.312

kg CO2 bespaard

18.000

km gefietst

300

medewerkers stapten op de fiets

€2.000

opgehaald voor een goed doel

Toogethr Cycles

Reduceer de CO2 footprint van het woon-werkverkeer, vergroot de werknemerstevredenheid en wordt aantrekkelijker als werkgever.