Als grootste pensioenuitvoerder van Nederland verzorgt APG het pensioen voor 4,8 miljoen deelnemers. De ongeveer 3.000 medewerkers van APG werken onder andere vanuit Heerlen en Amsterdam. Sinds het hybride werken zijn intrede heeft gedaan, ervaart APG dat de parkeerterreinen niet meer volledig worden benut. Michiel Sluis, Portfoliomanager Dienstverlening bij APG, introduceerde een nieuw parkeerbeleid dat naadloos aansluit op de vorm van flexibel werken die zij stimuleren.

Parkeerdata en functionaliteiten

Het bestaande parkeermanagementsysteem telde enkel het aantal auto’s dat het parkeerterrein op reed, en er was een slagboom die naar beneden bleef als het parkeerterrein vol was. APG miste belangrijke data en functionaliteiten om het nieuwe parkeerbeleid verder vorm te geven. Deze data en functionaliteiten bestaan onder andere uit:

  • Overzicht van de bezetting per dag, per locatie, waarmee je het parkeerbeleid kan finetunen
  • Medewerkers die zelf kunnen zien of er plek is zodat je als beheerder parkeervoorspelbaarheid hebt
  • Beheerdersrollen op verschillende niveaus aanmaken
  • Meerdere gebruikersniveaus creëren voor een flexibel parkeerbeleid
  • No-show filtering zodat je je parkeerterrein optimaal kan benutten

Wat waren enkele van de parkeeruitdagingen waarmee APG te maken had?

”Dat we parkeerders geen zekerheid op een parkeerplaats konden bieden wanneer zij van huis vertrokken. En dat (post-covid) veel van onze plekken leeg stonden doordat medewerkers thuis werkten in plaats van op kantoor.”

Michiel Sluis van APG
Michiel Sluis van APG

Goed en tijdig managen van parkeerverwachtingen is cruciaal

Het nieuwe parkeermanagementsysteem dat bij het nieuwe beleid hoort “moest het mogelijk maken dat parkeerders van verschillende locaties, op verschillende locaties terecht kunnen, waarbij verschillende regimes op hen van toepassing zijn. In Toogethr Parking vonden we die oplossing, omdat deze de employee journey van onze medewerkers goed ondersteunt.” aldus Michiel Sluis.

Goede ervaringen met Toogethr Parking

APG had goede ervaringen met Toogethr opgedaan omdat ze op een andere locatie al gebruik maakten van de parkeermanagementsoftware. Mede daardoor hebben ze er voor gekozen om Toogethr Parking uit te rollen over 5 extra parkeerterreinen. Michiel Suis zegt er het volgende over: "Goed, flexibel te gebruiken oplossing die ons meer biedt dan we oorspronkelijk nodig dachten te hebben.”

Hoe lang duurde het om onze oplossing te implementeren?

“De implementatie zelf verliep erg snel, de feitelijke uitrol van Toogethr Parking in onze organisatie hebben we bewust gefaseerd gedaan om medewerkers te laten wennen aan de veranderingen.”

Michiel Sluis van APG

Parkeermanagementsysteem implementatieplan

De Toogethr parkeermanagementsoftware is volgens een vooraf gezamenlijk opgesteld implementatieplan geïmplementeerd. “Stap voor stap begeleiding en implementatie leidde tot een steeds betere ondersteuning van het parkeerbeleid met steeds meer mogelijkheden voor medewerkers,” vertelt Michiel, die vervolgens dieper op het implementatieproces in gaat: “Locatie voor locatie hebben we de hardware vervangen en ontsloten op het platform, vervolgens de initiële doelgroep gebruik laten maken van systeem, waarna we de beschikbare parkeerruimte steeds voor een extra doelgroep ontsloten. Een beperkte big bang, en daarna stap voor stap uitbouwen op basis van het gedrag van onze medewerkers.”

Meer medewerkers per parkeerplaats

“De mogelijkheid een parkeerplaats te reserveren schept duidelijkheid over de beschikbaarheid ervan voordat een medewerker op kantoor arriveert. Dat is een enorme plus. En doordat we aan verschillende doelgroepen andere rechten kunnen toekennen, kunnen we meer medewerkers een parkeerplaats bieden. Bezettingsgraad en aantal potentiële parkeerders per plaats zijn het meest verbeterd,” aldus Michiel.

Welke delen van APG zijn het meest beïnvloed?

"Alle delen zijn even positief beïnvloed.”

Michiel Sluis van APG

Toogethr Parking

Met onze realtime dashboards krijg je snel antwoord op vragen als "wie parkeert wanneer?" en "wie maakt gebruik van de laadpalen?". Wil je je parkeerterrein optimaal benutten neem dan contact op met ons. Onze parkeerspecialist bekijkt samen met jou hoe we je kunnen helpen. Boek nu een demo.

Boek een vrijblijvende demo

Nieuwsgierig wat onze smartparking software voor jouw bedrijf kan betekenen? Boek dan een vrijblijvende demo met één van onze parkeerspecialisten.

Boek een demo