Vul je gegevens in en ontvang het whitepaper direct in je inbox

Whitepaper

Klaar voor 100% elektrisch?

Hoe ver zijn Nederlandse bedrijven met de voorbereidingen op de verplichte elektrificatie, waar lopen zij tegenaan en wat kun jij doen?

Waarom een elektrisch wagenpark?

De EU heeft als doel gesteld om per 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Onderdeel hiervan is dat bedrijven in Nederland hun wagenparken moeten elektrificeren. In 2035 moet elk wagenpark bij elk bedrijf volledig uitstootvrij zijn.

Hoeveel procent is al elektrisch?

82% van de beslissers is bekend met de regel dat er vanaf 2035 alleen nog uitstootvrije auto’s mogen worden verkocht. Bij 18% van de ondervraagde bedrijven is momenteel meer dan de helft van het wagenpark al elektrisch.

Gevolgen elektrisch wagenpark

Elektrische auto’s moeten worden opgeladen. Met aanzienlijk meer EV’s op de parkeerterreinen, zijn er logischerwijs ook meer laadpalen nodig. De extra laadpalen moeten ook worden voorzien van stroom. Welke invloed heeft die extra stroomvraag op het elektriciteitsnet?

Elektrisch wagenpark whitepaper

In deze whitepaper komen al deze vragen terug en lees je hoe bedrijven in Nederland er tegenaan kijken. Dit zijn belangrijke resultaten uit het onderzoek:

  • 44% is positief over een volledig elektrisch wagenpark
  • 47% is al zeer veel bezig met de voorbereidingen op de ritregistratie
  • De aanschafkosten van elektrische voertuigen is het grootste struikelblok
  • Wat kun jij doen om je voor te bereiden op een volledig elektrisch wagenpark?
Download het whitepaper