IJmond Bereikbaar is een mobiliteitsprogramma in een regio waar veel mensen dicht op elkaar wonen, werken en recreëren. IJmond Bereikbaar werkt samen met de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen, de Omgevingsdienst IJmond en het bedrijfsleven aan een goed bereikbare en gezonde regio. Ze wil gedragsverandering tot stand te brengen, die leidt tot een rustiger spits, minder (zakelijke) autokilometers en meer fietskilometers. Met als resultaat CO2-reductie, kostenbesparing en aandacht voor vitaliteit. Hiervoor zijn Toogethr Cycles en Toogethr Rideshare de perfecte oplossing.

Wat hebben we gedaan?

IJmond Bereikbaar zette Toogethr Rideshare al succesvol in om samenrijden te stimuleren. De stap om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de fietsapp Toogethr Cycles was daarna snel gemaakt. Een deel van de al bestaande fietscommunity werd naadloos naar Toogethr Cycles overgezet. Om verdere bekendheid te geven aan de app hebben er verschillende activaties op locatie plaatsgevonden en zijn de communicatiekanalen van IJmond Bereikbaar en de bedrijven met wie zij samenwerken ingezet. Bij verschillende organisaties zijn fietschallenges op maat georganiseerd. Ook vindt er 4 keer per jaar een fietschallenge voor de hele IJmond-fietscommunity plaats. De fietsers verdienen punten, kunnen prijzen winnen en fietsen met z’n allen een mooie gift aan een regionaal doel bij elkaar. Inmiddels wordt niet alleen ingezet op woon-werkkilometers, maar ook op het stimuleren van een gezonde onderbreking van je thuiswerkdag.

Door de positieve effecten van relatief kleine veranderingen te benadrukken, krijg je veel bedrijven én hun medewerkers mee. We hebben in Toogethr de juiste partner gevonden.

Astrid van den Haak, Programmamanagement & Communicatie
Astrid van den Haak, Programmamanagement & Communicatie

Boek een vrijblijvende demo

Nieuwsgierig wat onze smartparking software voor jouw bedrijf kan betekenen? Boek dan een vrijblijvende demo met één van onze parkeerspecialisten.

Boek een demo