Ruim baan voor de fiets

De wereld maakt zich op voor de 1,5-metersamenleving. Dat brengt een hoop veranderingen met zich mee. Een daarvan is de rol die de fiets speelt in de manier waarop we ons verplaatsen. En daar ligt voor werkgevers een mooie kans.

Extra fietspaden in aanleg

De een na de andere krant kopt over de extra fietspaden die wereldwijd in no time worden aangelegd. Niet alleen in ons eigen fietsland, maar ook in Parijs, Milaan, Brussel en Berlijn wordt meer ruimte gecreëerd voor de tweewieler. Fietsen levert niet alleen de minste kans op besmetting op, het heeft ook nog eens een positief effect op onze fysieke en mentale gezondheid. Immers, het helpt niet alleen om allerlei ziektes te voorkomen, het is het ook een goede manier om het hoofd leeg te maken en te ontspannen. Redenen te over om op de fiets te stappen dus.

Positieve gedragsverandering

Deze ontwikkeling biedt werkgevers een mooie kans een positieve gedragsverandering teweeg te brengen. Want naast de voordelen voor de gezondheid van je medewerkers, zijn er nog talloze andere argumenten om je medewerkers op de fiets te willen hebben. Zo is het goed voor je imago als werkgever, het draagt bij aan het behalen van je duurzaamheidsdoelen en het biedt je financieel voordeel. Bovendien scheelt het je parkeerplekken, en die kan je hard gebruiken.

Onderlinge uitdagingen, gezamenlijke doelen en leuke beloningen

De kans dat je je medewerkers op de pedalen krijgt, is nu dus groter dan ooit. De Toogethr Cycles-app helpt je daarbij. Onderlinge uitdagingen, gezamenlijke doelen en een leuk beloningssysteem maken het fietsen nog aantrekkelijker. De punten die je medewerkers sparen met hun gereden kilometers, kunnen ze inwisselen voor cadeaus uit de webshop. Als werkgever kun je de gezondheid van je medewerkers natuurlijk extra stimuleren door ook kilometers die in de vrije tijd weggetrapt worden, mee te laten tellen. En wanneer de omstandigheden het weer toelaten, kunnen collega’s ook elkaar uitnodigen om samen te rijden. Veilig en wel zo gezellig.