Press release

Toogethr en EasyPark van start met samenwerking bij Element Offices De Goeman in Utrecht

Utrecht, 29 mei 2024 - Element Offices Utrecht De Goeman is de eerste locatie waar de samenwerking tussen Toogethr en EasyPark is gestart. De samenwerking tussen Toogethr en EasyPark is er op gericht bedrijven te helpen bij het efficiënter omgaan met het parkeervraagstuk door onder meer zakelijke parkeerplaatsen open te stellen voor particulier gebruik. Klanten van EasyPark kunnen hierdoor steden gemakkelijker en betaalbaar bezoeken.

De Goeman, beheerd door Element Offices, is een levendige omgeving in het centrum van Utrecht dat flexibele werkplekken biedt aan een diversiteit aan bedrijven, variërend van startups tot advocatenkantoren en mkb-bedrijven. Tegelijkertijd is het een plek waar wijkbewoners samenkomen en is het een hotspot voor bezoekers van het centrum. 

“De Goeman is een kantoorpand met een bruisend Business Center waar veel verschillende doelgroepen samenkomen”, zegt Robbert Sanders, CMO bij Toogethr. “Huurders, wijkbewoners, restaurantgasten, bezoekers voor de fysiotherapeut en het advocatenkantoor; al deze mensen hebben toegang tot de parkeergarage. Met de huurders zijn al stappen gezet om de parkeerplekken zo efficiënt mogelijk in te delen. Element Offices wil de parkeerplaatsen bovendien zo optimaal mogelijk benutten, ook op de momenten dat het minder druk is in het gebouw.”

Buurtbewoners profiteren

Michael Stark, Country Director Nederland van EasyPark: “In de avonduren en het weekend hebben dit soort locaties te maken met een overschot aan parkeerplekken die leeg staan. Terwijl bijvoorbeeld dagjesmensen juist hier snel een beschikbare en centraal gelegen parkeerplek in de stad kunnen vinden. Ook buurtbewoners kunnen hiervan profiteren. Door hen hier een plek te geven kan er efficiënter gebruik worden gemaakt van al bestaande en beschikbare ruimte, wat positief bijdraagt aan de bereikbaarheid, leefruimte en leefbaarheid van de stad.“

De samenwerking tussen Toogethr en EasyPark op de locatie van Element Offices De Goeman is een mooi voorbeeld van hoe bestaande parkeerfaciliteiten veel efficiënter ingericht kunnen worden. Michael Stark: “Juist door met elkaar de samenwerking aan te gaan en onze technologieën met elkaar te verbinden, maken we veel efficiënter gebruik van bestaande parkeerfaciliteiten, waardoor er tientallen parkeerplekken beschikbaar komen en in de stad meer ruimte overblijft voor de bewoners.” 

Automatische kentekenherkenning

Automobilisten vinden, parkeren en betalen via de EasyPark-app. Het in- en uitrijden van de locatie wordt geregeld via kentekenherkenning. ANPR (Automatic Number Plate Recognition) zorgt ervoor dat de slagboom bij aankomst en vertrek automatisch opengaat. Zodra het kenteken van het voertuig herkend wordt en in dit geval koppelt aan de app, opent de slagboom vanzelf. Ook stopt de parkeertransactie vanzelf bij het verlaten van het parkeerterrein, de betaling verloopt via de app.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze samenwerking? Neem dan contact op met Robbert Sanders.

Over Toogethr

Toogethr is sinds 2016 het alles-in-één parkeerplatform waarmee organisaties hun parkeerterrein kunnen automatiseren en optimaliseren. Met Toogethr Smart Parking boeken parkeerders eenvoudig een parkeerplek en rijden ze binnen op kentekenherkenning. Alle parkeerdata wordt vervolgens in een overzichtelijk dashboard weergegeven. Dankzij de samenwerking met EasyPark kunnen lege parkeerplekken nu eenvoudig ingezet worden om extra omzet te genereren. Kijk op www.toogethr.com/easypark voor meer informatie.

Toogethr is onderdeel van de Autobinck Group.

Over EasyPark

EasyPark Group is wereldwijd een toonaangevend techbedrijf in parkeeroplossingen met als visie steden leefbaarder te maken. Met prijswinnende technologie maakt EasyPark Group parkeren sinds 2001 makkelijker. Het bedrijf helpt automobilisten tijd en geld te besparen doordat klanten met de app kunnen betalen voor parkeren op straat en in garages, elektrische voertuigen opladen en parkeerplaatsen vinden. Bedrijven, parkeerbeheerders, vastgoedeigenaren en steden worden door de unieke hypermoderne technologie geholpen met de administratie, planning en datagedreven management. In Nederland zijn de merken EasyPark, EasyPark formerly Parkmobile en Park-line actief vanuit de EasyPark Group. Wereldwijd zijn de apps beschikbaar in meer dan 4.000 steden in 20 landen. In 2024 werd EasyPark Group opgenomen in de lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa door Financial Times en Statista.

This is some text inside of a div block.