Een blik op de toekomst van mobiliteit

Joost Blatter en Niels Peereboom zijn verantwoordelijk voor de productstrategie bij Toogethr. In deze blog kijken ze naar de trends in mobiliteit, wat deze trends betekenen voor het mobiliteitsplatform van Toogethr en hoe dat zorgt voor nog meer blije gebruikers.

Flexibeler en dynamischer

Joost ziet twee hele duidelijke ontwikkelingen. ‘Enerzijds zie je dat mensen steeds flexibeler om willen gaan met mobiliteit. De vrijheid om elke dag opnieuw te beslissen of en hoe je naar je werk gaat, is heel belangrijk geworden. We zitten niet meer in de routine van voorheen, waarbij we ons elke dag op dezelfde manier en op hetzelfde tijdstip van en naar werk verplaatsten. De wereld van mobiliteit is veel flexibeler en dynamischer geworden. Waar je werkt en hoe je daar komt, kan elke dag weer anders zijn.’

Overlap tussen de reis en de werkplek

‘Anderzijds zie je de startups en scaleups rondom smartbuilding een enorme vlucht maken’, vervolgt Joost. ‘Het reserveren van werkplekken, vergaderruimtes of parkeerplaatsen, het voorspellen van het aantal mensen dat naar kantoor komt vandaag, een smartbuilding denkt met je mee en wordt elke dag een beetje slimmer. De trend die we hier zien is dat het mobiliteitsvraagstuk – de reis – niet losgekoppeld kan worden van je werkplekvraagstuk. Deze werelden overlappen elkaar. Dat heeft voor een groot deel te maken met voorspelbaarheid: is er een werkplek voor mij beschikbaar, hoe kan ik daar komen op een manier die voor mij prettig voelt en als ik met de auto reis, is er dan een parkeerplek? Door kunstmatige intelligentie in te zetten, kun je op basis van het aantal gereserveerde werkplekken en vergaderruimtes gaan voorspellen hoeveel parkeerplekken er nodig zijn voor zowel de medewerkers als de gasten. Hoe je die twee werelden optimaal koppelt, dat zijn we aan het onderzoeken.’

Droom

Niels: ‘Met onze apps spelen we voortdurend in op de ontwikkelingen. Zo hebben we tijdens de coronacrisis onze fietsapp Cycles kunnen lanceren, onze derde mobiliteitsapp. Nu zijn we bezig om een shuttleservice op te tuigen, zodat ook als je werkplek niet heel eenvoudig met OV te bereiken is, je toch voor het OV kunt kiezen. Maar ook door te werken aan koppelingen met smartbuildings, brengen we de wereld van mobiliteit en van werk steeds beter samen. Onze droom is niet alleen om een compleet mobiliteitsplatform te bieden, we willen een platform bieden dat zorgt voor een bepaalde gedragsverandering bij medewerkers. Daarom werken we elke dag aan het verbeteren van ons platform. Zeker, over vijftig jaar hebben we vliegende auto’s en hyperloops, maar gedragsverandering is van alle tijden. Daar werken we liever vandaag al aan. Als je met het Toogethr-platform werkt, moet je daar als gebruiker blij van worden. Daar heeft vervolgens ook de werkgever weer baat bij.’

Oude patronen

‘Over gedragsverandering gesproken’, sluit Joost aan. ‘Wij mensen – of misschien moet ik zeggen: wij Nederlanders – vallen nogal gemakkelijk terug in oude patronen. Als we niks doen, voorzie ik dat zodra er een vaccin is, de wereld van mobiliteit en werk er weer gaat uitzien als voorheen. Maar gelukkig zijn er veel organisaties, vooral grote corporates en overheden, die met policies komen om het anders reizen en anders werken vast te houden.’

Ademruimte

Niels kijkt er iets anders tegenaan, maar is niet minder optimistisch. ‘Ik voorzie dat dertig procent van de mensen het flexibel werken omarmt, en de rest terugvalt. Maar laten we eerlijk zijn: dat is al een enorme winst. We hebben gezien dat thuiswerken eigenlijk prima werkt, de productiviteit is niet per se minder door. Veel werkgevers zien dat als een kans en pakken die. In die zin heeft de coronacrisis ademruimte gecreëerd, mensen kunnen hun leven flexibeler indelen en worden daar over het algemeen een stuk gelukkiger van. Daarmee sluit ik weer aan op waar Joost mee begon: de wereld – in het algemeen en die van mobiliteit in het bijzonder – is een stuk flexibeler en dynamischer geworden. En daar spelen wij mooi op in met ons platform, nu en in de toekomst.’

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze apps? Of heb je behoefte aan advies bij de mobiliteitsvraagstukken van jouw organisatie in de 1,5 meter samenleving? Bezoek dan snel onze pagina hierover of download de brochure hieronder.

Heading

Dit gebeurt er als de wereld even stilstaat

Op dit moment ligt het openbare leven op z’n gat. Wereldwijd worden mensen gevraagd thuis te werken, zo min mogelijk te reizen en zeker niet te vliegen. Veel fabrieken draaien op een lager pitje of staan stil. In de zorg draaien mensen overuren en door massaal thuis te blijven doen we er alles aan om de curve van het aantal corona-besmettingen af te vlakken. Alles om deze crisis gezamenlijk een halt toe te brengen. Toch kent deze crisis ook één positief bijeffect: de CO2-uitstoot daalt. Maurits van Kuyk, Sales Director bij Toogethr, vertelt in deze blog hoe hij hoopt met de diensten van Toogethr een steentje bij te dragen aan het vasthouden van deze goede trend.

Vissen onder de Brug der Zuchten

Op een normale werkdag vinden er alleen al in Nederland tien miljoen woon-werktransacties plaats. Maar liefst zeventig procent daarvan vindt plaats in een auto. Dat leidt tot toenemende verkeersdruk, reisfrustratie en draagt niet bepaald bij aan onze doelen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Nu deze ratrace – tijdelijk – aan banden is gelegd, zien we in no time de positieve effecten daarvan. De Italianen zien de vissen weer zwemmen in de Venetiaanse kanalen en de lucht rond de Chinese miljoenensteden klaart voor het eerst sinds decennia op.

Slimme mobiliteitsoplossingen
Bij Toogethr is het onze missie om mobiliteit simpel te maken voor de nieuwe generatie reizigers. Door een scala aan digitale slimme mobiliteitsoplossingen in te zetten rondom thema’s als ridesharing, smart parking, fietsstimulering en shuttlediensten, helpen wij het dagelijkse woon-werkverkeer te verbeteren en dragen we ons kleine steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat je op die manier ook nog eens kosten bespaart én de sociale cohesie en algemene werknemerstevredenheid versterkt, dat is natuurlijk helemaal goed nieuws!

Dankzij ridesharing minder gefrustreerd beginnen aan je werkdag
De gemiddelde auto vervoert slechts 1,1 persoon tijdens de spits. Combineer dat met de steeds sneller gaande verstedelijking en de druk die dat legt op onze infrastructuur en je hebt het ideale recept voor verkeersopstoppingen. Nederlandse forenzen staan vandaag de dag al gemiddeld zo’n 84 uur per jaar in de file en dat gaat er voorlopig niet beter op worden. Ruim twee werkweken per jaar stilstaan op de snelweg. Zonde van de tijd en heel frustrerend. Het meest gebruikte alternatief is de trein, maar ook daar zijn de vertragingen niet van de lucht. Bovendien is het duur en is reizen in de spits verre van ontspannend. Ridesharing is een duurzame, gemakkelijke en sociale manier om samen naar werk te rijden. De filedruk neemt af, de bereikbaarheid verbetert en het woon-werkverkeer verduurzaamt.

Trend doorzetten
Hoe mooi het ook is dat de CO2-uitstoot op het moment daalt, we hopen natuurlijk massaal dat we binnenkort het coronavirus in bedwang hebben en weer naar het gewone leven terug kunnen keren. Maar misschien is dit wel een moment om even stil te staan bij de positieve effecten van een tandje terug doen. Stap straks eens bij een collega in de auto of kies voor een stukje op de fiets. Met onze tools is het makkelijker dan je denkt.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke twee weken een korte blog van ons om op de hoogte te blijven. Kun je niet wachten en wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Download dan onze brochure of stuur me een mailtje via maurits@toogethr.com. Ik leer je graag kennen!  

Wil jij ook vrijblijvend 2 weken gebruik maken van onze diensten?

Voer je e-mailadres in, download de brochure en we nemen contact met je op!