Het Rode Kruis Ziekenhuis op de fiets

Het Rode Kruis Ziekenhuis is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio Midden-Kennemerland en de regio IJmond. Het RKZ werkt sinds 5 jaar samen met IJmond Bereikbaar, een programma wat zich richt op fietsstimulering. Het Rode Kruis Ziekenhuis werkte al met Toogethr samen om zo hun CO2-uitstoot te verminderen. Verder probeerden zij altijd al beweging te stimuleren onder werknemers en hier sloot Toogethr Cycles goed op aan.

Wat hebben we gedaan?

Om de medewerkers van het RKZ te stimuleren om gebruik te maken van de Toogethr Cycles app heeft er een activatie plaatsgevonden. Vanwege de corona pandemie ging dit voornamelijk digitaal, via het intranet en interne communicatiemiddelen van het RKZ. Daarnaast worden er ook fiets challenges ontworpen speciaal voor de medewerkers van het RKZ.

Wat hebben we bereikt?

De IJmond community heeft in totaal met Cycles al 94.312 kg CO2 bespaard. Ook hebben de medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis samen de RKZ Fietschallenge tot een goed einde gebracht. Meer dan 300 medewerkers stapten op de fiets en hebben 18.000 km gefietst in 4 weken. Hiermee hebben zij €2.000 opgehaald voor een goed doel.

Vooral de fiets-app is hier een groot succes. Collega’s vinden het leuk zo sportief bezig te zijn, om punten te sparen voor jezelf of je team en om aan de challenges mee te doen.

Ninna Post,
Communicatieadviseur,
Rode Kruis Ziekenhuis

Wil je meer weten over Toogethr Cycles en hoe je hiermee een gezonde gedragsverandering binnen jouw organisatie kan realiseren? Neem contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!