Hoe is het parkeren bij jou op kantoor gefaciliteerd?

Kom je ook weleens aan op kantoor om te ontdekken dat er geen parkeerplek meer vrij is? Of heb je juist wel de mogelijkheid om te reserveren, zodat je altijd van een plek verzekerd bent? Uit ons nieuwe onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel, blijkt dat de huidige (soms gebrekkige) parkeerfaciliteiten tot uiteenlopende irritaties en behoeftes van zakelijke parkeerders leiden. Werkgevers hebben zichtbaar moeite met parkeren als zakelijke mobiliteitsoplossing voor hun werknemers.

Een tipje van de slagboom opgelicht

Met dit onderzoek hebben we 1.081 werknemers van Nederlandse bedrijven gevraagd naar hun parkeergedrag en welke irritaties en behoeftes ze ervaren wanneer ze gebruikmaken van parkeerfaciliteiten op kantoor en bij klanten. Het levert een aantal interessante resultaten op. Dat voor 29% van de ondervraagden het niet hebben van een parkeerplek de grootste irritatie is, lijkt niet geheel onlogisch. Wat wel verbaast, is dat 26% ook tijdens corona geen of bijna nooit een parkeerplek heeft. Gezien het feit dat we de afgelopen jaren veelal vanuit huis hebben gewerkt, zou je verwachten dat er nu voor vrijwel alle werknemers die naar kantoor komen een plek beschikbaar zou moeten zijn.

 

Voor 29% is het niet hebben van een parkeerplek de grootste irritatie  

 

Als we kijken naar de behoeftes die zakelijke parkeerders hebben dan blijkt antwoord op de vraag of en waar er op een bepaald moment een plek beschikbaar is de grootste wens (23%). Gaan ze op bezoek bij klanten of opdrachtgevers dan is de beschikbaarheid van een parkeerplek op de externe locatie met 57% het meest belangrijk. Met het gegeven dat voor bijna twee op de vijf ondervraagden een negatieve parkeerervaring impact heeft op de mening over de klant of opdrachtgever, doen bedrijven er in ieder geval goed aan hun parkeerfaciliteiten optimaal in te richten om een goede indruk bij bezoekers achter te laten.

Werkgevers doen te weinig aan parkeerproblemen 

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat bijna een derde van de werkgevers geen oplossingen biedt wanneer het bedrijf te maken heeft met parkeerproblemen (32%). Doen ze er wel wat aan, dan zijn de inspanningen vooral gericht op het ontmoedigen van het gebruik van de auto om zo de druk op de beschikbare parkeercapaciteit te verminderen. Uiteraard een nobel streven, maar niet in lijn met het gegeven dat werknemers, nu meer dan ooit, de auto kiezen als vervoermiddel om naar kantoor te reizen. Uit ons eerdere En Route to the Future Workplace onderzoek blijkt namelijk dat de auto met 75% nog steeds verreweg het populairste vervoermiddel is voor ons woon-werkverkeer. Dat vraagt dus om flexibele parkeeroplossingen die de status quo van de huidige inefficiënte parkeerinfrastructuur doorbreken.

32% van de werkgevers biedt geen oplossing voor bestaande parkeerproblemen

Reserveren dé parkeeroplossing?

Een vast onderdeel van bijna elke huidige zakelijke parkeeroplossing is het kunnen huren/kopen van dedicated parkeerplekken. De klassieke naambordjes van bijbehorende bedrijven zijn nog op menig bedrijventerrein terug te vinden. Dat 86% van de zakelijke parkeerders geen mogelijkheid heeft om een plek te reserveren, sluit daar naadloos op aan. Dit staat echter haaks op de ontwikkelingen en trends rondom parkeren die juist om flexibele oplossingen vragen. Denk aan de huidige flexibilisering van de arbeidsmarkt, waarin we door het structurele thuiswerken steeds meer op wisselende tijden van de parkeerruimte op kantoor gebruikmaken. Of de verwachte forse toename van het aantal elektrische auto’s, waardoor het flexibele gebruik van laadpalen in parkeergarages een van de belangrijkste aandachtspunten wordt van nog te ontwikkelen garages. Optimaliseren van de parkeerruimte in de vorm van dubbele bezetting of het integreren van slimme parkeermanagementsystemen lijken de voornaamste oplossingen te zijn voor flexibilisering van de bestaande parkeercapaciteit.

 

Benieuwd naar alle resultaten uit ons onderzoek? Download hier de whitepaper. Lees hierin ook de interessante bevindingen van onder meer Terry Schipper, Associate Director CBRE Nederland, Mark Riemslag, adviseur bij Spark en productmanager parkeermonitor bij Monit en Rob van der Marel, Coördinator Facilitair bij Danone DPA HQ.