Meer parkeerplekken met slimme parkeersoftware

Grote steden breiden uit door meer nadruk te leggen op mixed-use gebouwen. In deze gebouwen worden verschillende gebruikersstromen gecombineerd die op verschillende momenten gebruik maken van dezelfde parkeerplekken. Met de juiste inzichten kan je je parkeerplekken vaker wegzetten en de huurders onderling parkeerplekken laten uitwisselen. Daardoor haal je meer rendement uit je parkeerterrein en heb je minder omkijken naar parkeermanagement.

Grote steden breiden uit door in te breiden

In de komende jaren groeien grote en middelgrote gemeenten in inwoneraantal. Deze gemeenten breiden hun woningvoorraad in toenemende mate uit binnen bestaande bebouwing. Deze vorm van uitbreiden wordt inbreiden genoemd; binnenstedelijke (her)ontwikkeling. De nieuwe woningen worden steeds vaker gecombineerd met andere functies zoals werken en recreëren. In 1 gebouw kan je dan zowel wonen en werken als ontspannen.

Mixed-use gebouwen in grote steden

Deze mixed-use gebouwen zien we voornamelijk in grote steden omdat de ruimte beperkt is. In plaats van aparte gebiedsontwikkeling voor een woongebouw én een bedrijfsgebouw, worden de functies gecombineerd waardoor er minder ruimte nodig is voor beide functies.

Extra parkeerplekken nodig

Deze vorm van duurzaam omgaan met de beperkte ruimte levert ontwikkelaars vragen op over het gebruik van de gemeenschappelijke ruimte. Voordat het gebouw in gebruik wordt genomen, wordt er al om extra parkeerplaatsen gevraagd door huurders. Vanuit de gemeenten worden er eisen gesteld wat betreft het maximaal aantal parkeerplekken. Gemeenten willen namelijk binnensteden autoluw maken, bedrijven en bewoners willen juist zo goed mogelijk bereikbaar zijn.

Krijg inzicht in het parkeergedrag

Huurders willen graag zeker zijn van voldoende parkeerplekken voor hun medewerkers en bewoners. Het is belangrijk om als vastgoedeigenaar of beheerder inzicht te krijgen in het parkeergedrag van de eindgebruiker. Met die inzichten kan je op basis van data parkeerplekken alloceren aan huurders.

Parkeerplekken onderling laten uitwisselen

Bovendien kan je met deze inzichten huurders onderling parkeerplekken laten uitwisselen. Uit data blijkt dat er op bepaalde momenten minder parkeerplekken in gebruik zijn bij huurder A waardoor die overtallige parkeerplekken gereserveerd kunnen worden door huurder B. Op deze manier heb je altijd een zo hoog mogelijke bezettingsgraad van je parkeerterrein.

45 parkeerplekken voor 170 parkeerders

In het Oostenrijkse Wenen hebben we de Canetti toren geholpen hun parkeerterrein te verbeteren. Er was altijd een tekort aan parkeerplekken waardoor er dagelijks veel irritaties ontstonden en huurders veel tijd kwijt waren aan parkeermanagement. Met Toogethr Parking kunnen medewerkers van de verschillende huurders een parkeerplek reserveren. De huurders zelf hebben inzicht in wie er wanneer parkeert. Door de verbeterde inzet van het parkeerterrein op basis van data kunnen nu 170 medewerkers parkeren met 45 parkeerplaatsen, en wordt er maandelijks €2300 bespaard.

Meer rendement met Toogethr Parking

Zorg voor hoger rendement, biedt huurders flexibiliteit en laat huurders zelf hun parkeerplaatsen beheren met Toogethr Parking. Op elk moment heb jij als vastgoedeigenaar of beheerder inzicht in de bezetting op basis waarvan je extra parkeerplekken weg kunt zetten.

Download de whitepaper ‘De transitie naar mixed-use vastgoed’ of boek meteen een demo.