Thuiswerkdag of een dag naar kantoor? Fietsen doe je met Toogethr Cycles!

De zomervakantie zit erop, we gaan weer aan het werk. Maar hoe ziet jouw werkdag eruit? Klap je nog vooral thuis je laptop open of ga je weer naar kantoor? Veel werkgevers geven hun werknemers de ruimte om zelf een nieuwe balans te vinden tussen werken vanuit huis en op kantoor. Hybride werken draagt bewezen positief bij aan werkgeluk, een hogere productiviteit en duurzaamheid. Daarbij zorgt het voor minder drukte op de weg en efficiënter gebruik van bedrijfs- en parkeerruimte.

Fietsen loont altijd en overal

Toogethr en IJmond Bereikbaar, de gebiedsaanpak voor slim werken en duurzame mobiliteit in de IJmond, vinden het belangrijk om bij te dragen aan die balans. Daarom lanceren we samen een nieuwe toepassing in de fietsapp Toogethr Cycles. Tot dit moment werden alleen gefietste woon/werkkilometers beloond, nu kun je ook punten verdienen als je op je thuiswerkdag een fietsritje maakt.

‘Eigenlijk heel logisch’, zegt Astrid van den Haak, programmamanager bij IJmond Bereikbaar. ‘Op de fiets naar je werk of werken vanuit huis, in beide gevallen draag je bij aan een minder drukke spits en help je mee CO2-uitstoot te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat thuiswerkers nog weleens vergeten te pauzeren. Voor je het weet rol je de ene na de andere online vergadering in en werk je daarna naadloos verder aan je e-mail. Met persoonlijke challenges helpen we graag om de thuiswerkdag op een gezonde manier te onderbreken’. De nieuwe feature is bedoeld voor alle fietsers, binnen en buiten de IJmond.

In beide gevallen draag je bij aan een minder drukke spits en help je mee CO2-uitstoot te verminderen.

Slimme gedragstechniek

Er zijn meerdere intelligente (gedrags)technieken in de app verwerkt. Zo kun je challenges bijvoorbeeld zo inrichten, dat je deelnemers stimuleert om op specifieke dagen te fietsen. ‘Dat past weer goed bij de doelstelling van het Ministerie van I&W om bijvoorbeeld thuiswerken op maandag, dinsdag en donderdag te stimuleren en de woensdag en vrijdag als ontmoetingsdag op kantoor te gebruiken’, zegt Tim Fransen, activatiemanager bij Toogethr. ‘Of stel dat de weersvoorspelling voor de komende week bar en boos is, dan kun je een challenge toevoegen waarbij je in die week extra punten verdient als je de regen trotseert en toch op de fiets stapt.’ Wil je als organisatie een specifieke challenge op maat vormgeven voor jouw werknemers? In de app zijn allerlei varianten mogelijk.

Back TOO Work Challenge

Voor de deelnemers in de IJmond staan er bijvoorbeeld twee gloednieuwe challenges in de app, die vooralsnog alleen voor werknemers in deze regio beschikbaar zijn. ‘Om en om’ voor je woon/werkritten en ‘Bezige bij’ om je thuiswerkdag te onderbreken. Daarnaast organiseert IJmond Bereikbaar in september de Back TOO Work challenge voor de fietscommunity in de IJmond. “Na het succes van het IJK dat we parallel aan het EK Voetbal organiseerden, zijn de verwachtingen voor Back TOO Work hoog gespannen”, geeft Astrid van den Haak aan. “Dus of je nu naar je werk gaat of vanuit huis werkt: stap op de fiets!”

Back too Work Challenge with Toogethr Cycles

De Toogethr Cycles app is ontwikkeld om het gebruik van de fiets aantrekkelijker, socialer en veiliger te maken voor jouw werknemers. Meer fietskilometers betekent fitte, vitale werknemers én het draagt bij het behalen van gestelde duurzaamheidsdoelen. Wil je meer weten over hoe Toogethr Cycles voor jouw organisatie kan werken? Neem dan contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!