Verhoog het rendement van je parkeerfaciliteiten met data

Iedereen heeft het over beslissingen nemen op basis van data. Daarom dat men alles wilt meten, want meten = weten. Dat weten we inmiddels wel. Het nemen van beslissingen op basis van data is belangrijk omdat het geld oplevert. Geld dat investeringen rendabeler maakt.

Duurzame kantoren en flexibele werkplekken maken je pand aantrekkelijker. De fluctuaties van het aantal mensen in je pand zijn groot waardoor flexibiliteit belangrijk is. Die fluctuaties zien we ook terug op de parkeerterreinen die we beheren; flinke piek- en dalmomenten in de parkeerbezetting maken het moeilijk om zonder harde data het juiste parkeerbeleid vorm te geven en om er meer rendement eruit te halen.

Data over het parkeergedrag

Parkeerdata is data over het gedrag van parkeerders. Op basis van een reservering wordt elke parkeerder geregistreerd. Omdat elke parkeerder wordt geregistreerd krijg je data over hun gedrag. Wat je bijvoorbeeld te weten kan komen:

  • Op welke dag het het drukst is
  • Op welk tijdstip het het drukst is
  • Hoeveel elektrische auto’s er parkeren
  • Wie er parkeert
  • Wie er niet komt opdagen

Meer parkeerplekken beschikbaar dan gedacht

Data geeft je inzichten in hoe jouw parkeerterrein wordt gebruikt. Wat we vaak zien is dat parkeerterreinen gemiddeld 10-20% meer parkeerplekken beschikbaar hebben dan wordt gedacht. De inzichten die je krijgt, laten zien dat er altijd mensen zijn die niet komen opdagen. Als je weet hoeveel mensen er gemiddeld niet naar kantoor komen, kan je standaard extra parkeerplekken wegzetten.

Haal meer uit je parkeerfaciliteiten

Als je extra parkeerplekken kan wegzetten, kan je je huurders meer plekken aanbieden. Als je meerdere huurders in je vastgoed hebt, kan je ze onderling parkeerplekken laten uitwisselen. Dat biedt de huurders flexibiliteit en jou als eigenaar of beheerder minder omkijken naar parkeermanagement. Bovendien kan je overtallige parkeerplekken commercieel wegzetten. Op momenten dat je een lage bezetting hebt, kan je parkeerplekken aanbieden aan consumenten die tegen het door jou bepaalde tarief kunnen parkeren.

Waarom Toogethr smart parking

De Toogethr smart parking software is een schaalbare en flexibele oplossing voor single-, multi-tenant en mixed-use vastgoed. Het integreert met bestaande software wat het voor huurders en eindgebruikers makkelijk in gebruik maakt. Daarnaast heb je extra mogelijkheden om meer omzet uit je parkeerfaciliteiten te halen, omdat je overtallige parkeerplekken commercieel kan wegzetten bij consumenten.

Meer omzet en meer tijd

Toogethr smart parking helpt vastgoedeigenaren en -beheerders meer rendement uit hun vastgoed te halen. Je geeft je huurders direct de mogelijkheid om zelf hun parkeermanagement te doen wat jou tijd oplevert. Daarnaast kan je met 1 druk op de knop overtallige parkeerplekken aanbieden aan consumenten zodat je direct extra omzet genereert uit bestaande parkeerplekken. En je krijgt inzichten die je helpen voor te bereiden op de parkeerfaciliteiten van de toekomst.

Lees de ‘Altijd plek’-whitepaper voor een deep-dive over flexibel parkeren. Direct contact over de functionaliteiten van Toogethr smart parking? Boek dan de demo.