CO2 registratie verplicht vanaf 2024

De overheid stelt CO₂ registratie vanaf 2024 verplicht voor werkgevers met meer dan 100 werknemers. Bereid je goed voor op deze vereiste, hoe? Lees deze blog

Doel van deze afspraak is het verminderen van de CO2-uitstoot. Dat kan door minder kilometers te rijden of meer gebruik te maken van fiets, OV of elektrisch vervoer. Ook zal de overheid duurzame energiedragers en elektrisch (personen)vervoer stimuleren. De overheid stelt de werkgever verantwoordelijk, omdat jij bepaalt hoe jouw werknemers reizen, bijvoorbeeld door een leaseregeling met de keuze voor een type auto en een type brandstof.

In eerste instantie zou de verplichting op 1 januari 2023 ingaan, maar de Overheid heeft besloten om deze termijn met één jaar te verlengen. Dit geeft jou als werkgever meer tijd om je voor te bereiden op deze nieuwe regeling. Onderschat dit niet, ook al geeft de Overheid je alle tools om de berekening aan de staat door te geven, alle onderliggende onderdelen zullen apart bijgehouden moeten worden.

Bij Toogethr zien we daardoor een duidelijke beweging, onze klanten zijn zich aan het voorbereiden op deze registratie en kijken naar mogelijkheden om het verkeer te verminderen, te veranderen of te verduurzamen. Dit kan bijvoorbeeld door het registreren van wie parkeert, andere vervoerstromen naar kantoor aan te bieden of het aanbieden van elektrische laadpalen op kantoor.

Wil je meer informatie over een van deze oplossingen? Neem dan contact op voor meer informatie.