Het elektrische parkeerterrein van nu en later

Wist je dat bijna 25% van de auto’s op zakelijke parkeerterreinen volledig elektrisch of een plug-in hybride is? Het Europese klimaatakkoord dat Nederland heeft ondertekend stelt als eis dat vanaf 2035 er enkel nog nieuwe auto’s mogen worden verkocht die volledig elektrisch zijn. Dat betekent dat het aantal oplaadbare auto’s op parkeerterreinen alleen maar zal toenemen in de komende jaren.

Meer stekkerauto’s op een vol elektriciteitsnet

Bedrijven die hun stroomaansluiting willen uitbreiden worden op dit moment op de wachtlijst gezet omdat het energienet vol is. Naar verwachting zal het minimaal enkele jaren duren voordat er meer ruimte op het net is vrijgemaakt. Aan de andere kant heeft Nederland te maken met de elektrificatie van het wagenpark en de bijbehorende laadfaciliteiten die nodig zijn.

Hoe richt je je parkeerfaciliteiten in

Parkeerders van stekkerauto’s verwachten van hun werkgever dat er voldoende laadpunten beschikbaar zijn. Op parkeerterreinen met onvoldoende laadpunten, wordt al snel irritatie ervaren. Bij 40% van de parkeerders heeft een slechte parkeerervaring een negatieve impact op de mening over de klant of opdrachtgever. Welke oplossingen zijn er:

  • Zet extra mankracht in; extra medewerker(s) inzetten om te controleren of een auto al is opgeladen
  • Creëer meer sociale controle; maak een community van stekkerauto-rijders, op WhatsApp bijvoorbeeld
  • Laadpunten slim groeperen; laadpunten zo plaatsen dat er vanaf zo veel mogelijk parkeerplekken op het laadpunt aangesloten kan worden
  • Slimme laad- en parkeertechnologie; slimme laadpaalreservering met prioritering op basis van reisafstand

Het elektrische wagenpark groeit snel. In sommige gevallen sneller dan verwacht en sneller dan parkeerterreinen aankunnen. Met slimme technologie kan je snel en schaalbaar je laadfaciliteiten optimaliseren. Toogethr smart parking optimaliseert parkeerterreinen waardoor je meer rendement kan genereren zonder fysieke uitbreidingen.

Met Toogethr smart parking:

  • Weet je op welke dagen je parkeerterrein het meest vol staat
  • Kan je achterhalen hoeveel stekkerauto’s er op je terrein staan
  • Bied je parkeerders zekerheid over het wel of niet kunnen parkeren

Het elektrische parkeerterrein

Met Toogethr smart parking los je nu de grootste parkeerproblemen op en ben je voorbereid op de elektrische toekomst. Parkeermanagement helpt je bij het sneller en makkelijker managen van je parkeerfaciliteiten. Je stelt de voorwaarden in het systeem in, en vervolgens kunnen de parkeerders zelf een parkeerplek (eventueel met laadpunt) reserveren. Is er geen plek meer, dan kan er ook niet meer gereserveerd worden.

Je bespaart jezelf tijd, de parkeerder weet waar hij aan toe is en je krijgt alle inzichten van het parkeergedrag op jouw terrein.

Lees ‘De elektrificatie van het wagenpark’-whitepaper waarin je leest wat de zakelijke parkeerder ervaart en verwacht.

Direct weten of Toogethr smart parking ook voor jou interessant is? Boek dan de demo voor een eerste kennismaking.