Zo maak je de zakelijke parkeerder blij

Altijd en overal kunnen parkeren. Als we met de auto ergens naartoe gaan willen we het liefst voor de deur parkeren. De zakelijke parkeerder houdt er al rekening mee dat dat vaak niet lukt. Waar de zakelijke parkeerder wel van uit gaat is dat er altijd plek zou moeten zijn. In opdracht van Toogethr ondervroeg onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel ruim duizend zakelijke parkeerders van Nederlandse bedrijven.

Slechte parkeerervaring heeft een negatieve impact

57% van de medewerkers vindt een beschikbare plek het meest belangrijk wanneer ze moeten parkeren bij kantoor. De helft vindt daarnaast dat het parkeren gratis moet zijn. Een slechte parkeerervaring heeft een negatieve impact op de mening over de klant of opdrachtgever bij 40% van de ondervraagden.

Top 3 slechte parkeerervaringen:

  1. Niet hebben van een parkeerplek (29%)
  2. Gedrag van andere parkeerders (26%)
  3. Parkeren in te kleine parkeervakken (19%)

Zakelijke parkeerders hebben het meest behoefte aan inzicht op de beschikbaarheid van parkeerplekken en waar deze parkeerplekken zijn.

Onnodige kosten en geïrriteerde parkeerders

De meeste zakelijke parkeerfaciliteiten zijn nu nog voorzien van dedicated parkeerplekken. Als de medewerker of bezoeker aan wie de parkeerplek is toegewezen niet komt opdagen, staat de parkeerplek de hele dag leeg. Het probleem is daarmee tweeledig; enerzijds is een parkeerplek leeg terwijl je daar wel kosten voor maakt, anderzijds had een andere medewerker of bezoeker daar kunnen parkeren.

Krijg inzicht in het parkeergedrag

Wanneer je als bedrijf wilt voorkomen dat je onnodig kosten maakt voor lege parkeerplakken en irritatie bij medewerkers wilt voorkomen, is het belangrijk om inzicht te krijgen in het gedrag van de parkeerders.

Met Toogethr smart parking krijg je data-gedreven inzichten in onder andere:

  • Op welke dagen en tijdstippen je de meeste parkeerders hebt
  • Wie er wel en vooral wie er niet komt opdagen
  • Hoeveel parkeerplekken je daadwerkelijk nodig hebt

Bovendien kan je met deze parkeerdata ook achterhalen hoeveel stekkerauto’s er parkeren. Met dat inzicht kan je bepalen of, en zo ja wat, je nog moet doen om je parkeerfaciliteiten klaar te krijgen voor een 100% elektrisch wagenpark.

Data-gedreven je parkeerfaciliteiten verbeteren

Meer dan de helft van de parkeerders vindt het belangrijk dat er een beschikbare parkeerplek is. Daarnaast vormt 40% een negatievere mening over het bedrijf als ze een slechte parkeerervaring hebben. Uit de parkeerdata die wij onze klanten leveren, blijkt dat er een gemiddelde no-show van 15% is. Dat betekent dat je tot 15% meer parkeerreserveringen kan aannemen dan dat je parkeerplekken hebt.

Data-gedreven naar het parkeerterrein van de toekomst

De elektrificatie van het wagenpark is nog steeds in volle gang. Dat resulteert in toenemende aantallen stekkerauto’s. Deze parkeerders verwachten voldoende laadmogelijkheden op de parkeerfaciliteit. Met de huidige wachttijd voor aansluitingen en uitbreidingen voor grootverbruikers op het net, is het belangrijk om data-gedreven inzichten te krijgen in hoeveel meer netcapaciteit je straks daadwerkelijk nodig hebt.

Lees het ‘Altijd plek’-whitepaper waarin je leest wat de zakelijke parkeerder ervaart en verwacht.

Direct weten of Toogethr smart parking ook voor jou interessant is? Boek dan de demo voor een eerste kennismaking.