Hoe parkeren en laden onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn

We gaan steeds meer elektrisch rijden. Ook zakelijk. Wagenparken verduurzamen in snel tempo, de vraag naar geschikte laadoplossingen groeit evenredig hard mee. Door deze ontwikkeling raken parkeren en laden steeds meer met elkaar verbonden. Een geïntegreerd parkeer- en laadproces biedt werkgevers én werknemers zekerheid wanneer ze met hun elektrische auto naar kantoor komen. In dit blog lees je meer over de tools die het rendement van jouw parkeerplekken optimaliseren door parkeren en laden efficiënt aan elkaar te koppelen.

Wat betekent meer elektrisch rijden voor jouw organisatie?

Bij veel facilitair professionals staat verduurzaming hoog op de agenda. Elektrificatie van het wagenpark is voor de meeste organisaties laaghangend fruit waar snel actie op ondernomen kan worden. Tegelijkertijd brengt dit een aantal praktische uitdagingen met zich mee. Allereerst zal de laadinfrastructuur van jouw parkeerlocatie aangepast moeten worden op de stijgende vraag naar laadmogelijkheden. Daarnaast zal je als organisatie oog moeten hebben voor de behoeften van de steeds groter wordende groep elektrische autobezitters die van jouw parkeerlocatie gebruikmaken.

De grootste uitdagingen rondom parkeren en laden    

Rijd je elektrisch dan heb je een parkeerplek nodig waar je ook je auto kunt opladen. Fysiek zijn deze twee elementen dus sowieso al met elkaar verbonden. De veranderende dynamiek in het beheer van een parkeerlocatie waar steeds meer elektrische auto’s parkeren, brengt een aantal praktische uitdagingen met zich mee. Beschik je over voldoende capaciteit, dan kan je de verantwoordelijkheid voor het juiste gebruik van de parkeerlocatie meer bij je werknemers leggen. Echter, in de praktijk zullen er altijd piekmomenten zijn waarop de capaciteit onder druk staat en auto’s bijvoorbeeld op laadplekken gaan staan, waardoor iemand een plek bezet houdt die bestemd is voor opladen. 

Om het parkeer- en laadproces voor elektrische auto’s bij beperkte capaciteit te optimaliseren is controle nodig. Als facilitair professional kan je over steeds meer tools beschikken om het beheer van je parkeerlocatie in goede banen te leiden. Dat kan bijvoorbeeld met de reserveringsportal van Plugz, waarmee werknemers een laadpaal kunnen reserveren voordat ze naar kantoor komen. Hiermee heb je nog geen parkeerplek gereserveerd, dus het verbiedt niemand om op die betreffende plek te gaan staan. Heb je wel gebruik kunnen maken van de parkeerplek met laadpaal en ben je klaar met laden, hoe weet je zeker dat je op de parkeerlocatie nog ergens anders kunt staan? Andersom kan je ook een parkeerplek reserveren via het parkeermanagementsysteem van Toogethr, maar heb je niet de zekerheid dat er een plek met een laadpaal beschikbaar is als je op kantoor komt.

Geïntegreerde oplossing voor een optimaal parkeer- en laadproces

De succesvolle integratie van Toogethr en Plugz heeft geleid tot een reserveringsplatform dat een passende oplossing biedt voor alle uitdagingen die het parkeren en laden van elektrische auto’s met zich meebrengt. Door de systemen aan elkaar te koppelen, reserveer je via het parkeermanagementsysteem van Toogethr tegelijkertijd een parkeerplek en een laadpaal, waarbij de allocatie ook direct bij Plugz wordt ingeschoten. Wanneer iemand anders vervolgens op jouw plek gaat staan, werkt de stekker niet, want deze is niet voor die persoon gereserveerd.

‘Een succesvolle integratie die een oplossing biedt voor alle uitdagingen rondom parkeren en laden van elektrische auto’s’

Met de geïntegreerde applicatie kan je ook meer rendement uit je parkeerplekken halen. Bijvoorbeeld wanneer je weet dat één van je elektrische deelauto’s op een bepaald tijdstip uitrijdt, kan je deze plek vrijmaken voor een andere elektrische auto die daar dan kan opladen. Dit soort optimalisaties wordt steeds interessanter naarmate je wagenpark steeds verder elektrificeert. Kortom, de integratie van deze twee applicaties vergroot de voorspelbaarheid en het rendement van het parkeren van elektrische auto’s op parkeerplekken met laadvoorzieningen. En geeft jouw werknemers de zekerheid dat ze ook daadwerkelijk hun auto kunnen opladen op het moment dat ze naar kantoor komen. 

Een efficiënt ecosysteem voor jouw parkeer- en laadoplossingen

Jouw werknemers willen het liefst zo min mogelijk applicaties gebruiken. Een ecosysteem van toepassingen waarin ze op hetzelfde moment een werkplek, parkeerplek en laadpaal kunnen reserveren is daarvoor de perfecte oplossing. Efficiënt, snel te regelen en tegelijkertijd voorkom je daarmee ook dat je niet elke reservering afzonderlijk hoeft te annuleren wanneer een andere reservering wijzigt. Slimme technologie, waarmee je jouw laad- en parkeercapaciteit automatisch optimaliseert en jouw werknemers de laadzekerheid biedt waar ze behoefte aan hebben!

Wil je meer weten over de geïntegreerde software van Toogethr en Plugz en hoe deze ook binnen jouw parkeeromgeving kan werken? Boek direct een vrijblijvende demo of neem contact op met Roel via Roel@toogethr.com of 0619253333.