Parkeerplekken? Als we samen delen, is er voor iedereen genoeg

De coronacrisis is nog steeds in volle gang en de berichten liegen er niet om. Het is zwaar. Tegelijkertijd zorgt het virus er ook voor dat er onverwachte positieve ontwikkelingen in gang gezet zijn. De CO2-uitstoot daalt en het besef dat we er samen iets van moeten maken, neemt toe. Misschien kunnen we iets van dat besef vasthouden, ook als we straks massaal de weg weer opgaan? Want als we samen delen, is er voor iedereen genoeg.

#Daslief

In onze vorige blog schreven we al over de dalende CO2-uitstoot en hoe de Venetianen de vissen weer zien zwemmen onder de Brug der Zuchten. Ook zien we de saamhorigheid toenemen. Mensen steunen elkaar, moedigen elkaar aan, bedanken elkaar en SIRE speelt daar met haar nieuwste campagne #Daslief prachtig op in. Maar er komt een dag dat het leven weer normaliseert, dat we weer met z’n allen de weg op gaan: naar werk, naar het theater of een dagje de stad in. Het aantal files zal weer groeien en de parkeerstress neemt weer toe.

Voldoende voor iedereen

Die momenten van frustratie, irritatie en onzekerheid, daar willen we helemaal niet naar terug. Maar hoe krijg je dat voor elkaar, gegeven de grote vraag naar parkeerruimte en de schaarse ruimte die voorhanden is? Door inzicht te krijgen in het parkeergedrag van bewoners, medewerkers en hun gasten, kun je je statische parkeervoorziening slim maken. Vervolgens kun je je middelen efficiënter inzetten en plekken delen. Want als we mensen stimuleren om thuis te werken, waarom zouden we dan een hele week een plek vasthouden? En waarom een bezoekersplek de hele dag bezetten voor een bezoeker die een uurtje langskomt? Door flexibiliteit toe te voegen aan je parkeerplek en op uurbasis te kijken naar de totaalcapaciteit, is er voldoende voor iedereen.

A’DAM Toren

Neem de A’DAM Toren. Een gebouw vlakbij Amsterdam Centraal waar creatieve ondernemingen mixen met een observatiedek, een hotel, meerdere restaurants en bars. De bijbehorende parkeerplekken werden lang niet allemaal gebruikt. Als je parkeerplekken overhebt in het hart van Amsterdam, dan moet je daar natuurlijk iets mee. Dat vond ook A’DAM Toren. Met de webportal die wij voor ze gemaakt hebben, kunnen abonnementhouders een parkeerplek vastleggen, maar kunnen ook consumenten incidenteel een plaats reserveren. De portal kijkt continu in ons systeem en ziet het dus ook als alle plekken bezet zijn door de bedrijven die de toren huisvest. In dat geval worden er geen parkeerplekken aan consumenten vrijgegeven. Zo worden de beschikbare parkeerplekken optimaal ingezet.

Alles begint met inzicht

Wat de invulling ook is, alles begint met het verzamelen van data en het verkrijgen van inzicht. Daarna kun je flexibiliteit gaan toevoegen en gaan delen. Met onze software digitaliseren we parkeerterreinen. Je legt als het ware een softwarelaagje over je slagboom heen. Dat kan zelfs als je nog geen slimme slagboom hebt. Zo weet je wanneer mensen in- en uitrijden en kun je beginnen met het slimmer maken van je parkeervoorziening en beter gebruikmaken van wat er al is. Zo heeft Danone een duurzame en langdurige mobiliteitsoplossing voor hun 1.800 medewerkers gecreëerd, terwijl ze maar 180 eigen parkeerplaatsen hebben. Nieuwsgierig hoe? Dat lees je hier.

Meer weten?

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Download dan onze brochure via de button hieronder of stuur me een mailtje via maurits@toogethr.com. Ik leer je graag kennen!

Aanmelden nieuwsbrief
Heading

Dit gebeurt er als de wereld even stilstaat

Op dit moment ligt het openbare leven op z’n gat. Wereldwijd worden mensen gevraagd thuis te werken, zo min mogelijk te reizen en zeker niet te vliegen. Veel fabrieken draaien op een lager pitje of staan stil. In de zorg draaien mensen overuren en door massaal thuis te blijven doen we er alles aan om de curve van het aantal corona-besmettingen af te vlakken. Alles om deze crisis gezamenlijk een halt toe te brengen. Toch kent deze crisis ook één positief bijeffect: de CO2-uitstoot daalt. Maurits van Kuyk, Sales Director bij Toogethr, vertelt in deze blog hoe hij hoopt met de diensten van Toogethr een steentje bij te dragen aan het vasthouden van deze goede trend.

Vissen onder de Brug der Zuchten

Op een normale werkdag vinden er alleen al in Nederland tien miljoen woon-werktransacties plaats. Maar liefst zeventig procent daarvan vindt plaats in een auto. Dat leidt tot toenemende verkeersdruk, reisfrustratie en draagt niet bepaald bij aan onze doelen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Nu deze ratrace – tijdelijk – aan banden is gelegd, zien we in no time de positieve effecten daarvan. De Italianen zien de vissen weer zwemmen in de Venetiaanse kanalen en de lucht rond de Chinese miljoenensteden klaart voor het eerst sinds decennia op.

Slimme mobiliteitsoplossingen
Bij Toogethr is het onze missie om mobiliteit simpel te maken voor de nieuwe generatie reizigers. Door een scala aan digitale slimme mobiliteitsoplossingen in te zetten rondom thema’s als ridesharing, smart parking, fietsstimulering en shuttlediensten, helpen wij het dagelijkse woon-werkverkeer te verbeteren en dragen we ons kleine steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat je op die manier ook nog eens kosten bespaart én de sociale cohesie en algemene werknemerstevredenheid versterkt, dat is natuurlijk helemaal goed nieuws!

Dankzij ridesharing minder gefrustreerd beginnen aan je werkdag
De gemiddelde auto vervoert slechts 1,1 persoon tijdens de spits. Combineer dat met de steeds sneller gaande verstedelijking en de druk die dat legt op onze infrastructuur en je hebt het ideale recept voor verkeersopstoppingen. Nederlandse forenzen staan vandaag de dag al gemiddeld zo’n 84 uur per jaar in de file en dat gaat er voorlopig niet beter op worden. Ruim twee werkweken per jaar stilstaan op de snelweg. Zonde van de tijd en heel frustrerend. Het meest gebruikte alternatief is de trein, maar ook daar zijn de vertragingen niet van de lucht. Bovendien is het duur en is reizen in de spits verre van ontspannend. Ridesharing is een duurzame, gemakkelijke en sociale manier om samen naar werk te rijden. De filedruk neemt af, de bereikbaarheid verbetert en het woon-werkverkeer verduurzaamt.

Trend doorzetten
Hoe mooi het ook is dat de CO2-uitstoot op het moment daalt, we hopen natuurlijk massaal dat we binnenkort het coronavirus in bedwang hebben en weer naar het gewone leven terug kunnen keren. Maar misschien is dit wel een moment om even stil te staan bij de positieve effecten van een tandje terug doen. Stap straks eens bij een collega in de auto of kies voor een stukje op de fiets. Met onze tools is het makkelijker dan je denkt.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke twee weken een korte blog van ons om op de hoogte te blijven. Kun je niet wachten en wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Download dan onze brochure of stuur me een mailtje via maurits@toogethr.com. Ik leer je graag kennen!  

Wil jij ook vrijblijvend 2 weken gebruik maken van onze diensten?

Voer je e-mailadres in, download de brochure en we nemen contact met je op!