Danone - van Schiphol naar Hoofddorp

Het Franse multinationale Danone werd opgericht in 1919 en is een voedingsmiddelenconcern met een gevarieerde portfolio van voedselmerken, waaronder Evian, Activia en Nutricia. 

Danone verhuisde haar Global HQ met 1800 medewerkers van WTC Schiphol naar Hoofddorp, Beukenhorst-Zuid. Ze zijn verhuisd naar een gloednieuw en moderne kantoorcampus. De nieuwe locatie heeft 180 parkeerplaatsen, terwijl de vorige locatie meer dan 350 parkeerplaatsen had.


De kosten van een nieuwe parkeergarage en het onderhoud zijn aanzienlijk hoger. Inzicht en controle over de parkeervraag is cruciaal. De situatie vroeg om een radicaal nieuwe en duurzame benadering van mobiliteit en een gedragsverandering van werknemers. Er was een dringende behoefte om nieuwe manieren te vinden om de parkeerfaciliteiten en het beleid te herstructureren, realtime inzicht in parkeergedrag mogelijk te maken en de stijgende vraag bij te houden.


De situatie vroeg om een radicaal nieuwe en duurzame benadering van mobiliteit en een gedragsverandering van de werknemers van Danone. Er was een dringende behoefte om de parkeerfaciliteiten en het beleid te herstructureren, realtime inzicht in parkeergedrag te krijgen en de stijgende vraag bij te houden.


Vanwege haar kennis en expertise op het gebied van mobiliteitsmanagement, benaderde Danone Toogethr om haar hierbij te assisteren.


De uitdaging/het verzoek: creëer een duurzame en langdurige mobiliteitsoplossing voor een gemeenschap van 1800 werknemers met 180 eigen parkeerplaatsen.

Het plan van aanpak van Toogethr bestond uit de volgende fases:


Introductie van geïntegreerde oplossingen

Na een juiste kwalificatie van het mobiliteitsprobleem introduceerden we geïntegreerde oplossingen die de basis vormden voor een nieuwe mobiliteitsbenadering. Deze oplossingen bestonden uit de volgende onderdelen:  


Ridesharing

Via de app worden reizende medewerkers van Danone op basis van hun dagelijkse woon-werkverkeer routines aan elkaar gekoppeld en delen zij ritten van en naar Danone met elkaar. Hierdoor is de sociale cohesie onder de medewerkers versterkt, de bereikbaarheid van en naar Danone verbeterd en de parkeerdruk verlaagd. Daarbij hebben alle gedeelde ritten bijgedragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

Meer weten over ridesharing van Toogethr? Klik hier.  


Parking

Door de slagboom te verbinden aan de smartbox en het parkeermanagementsysteem van Toogethr, is de toegang tot de parkeerplaats van Danone geoptimaliseerd door middel van automatische tag-, pas- en kentekenherkenning. Op basis van actuele data bepaalt Danone nu zelf de koers van haar parkeerbeleid.

Meer weten over parking van Toogethr? Klik hier.  


Shuttles

Door de inzet van shuttlebussen zijn medewerkers van Danone in staat om te pendelen van station Hoofddorp naar de parkeerplaats van Danone. Via de app bekijken medewerkers het rijschema van de chauffeur van de shuttle bus en reserveren een plek van en naar het station of de parkeerplaats.


Volgende fases

Toogethr wordt de mobiliteitspartner van Danone en zal deze community inzetten om de huidige problemen rondom parkeren en mobiliteit te verminderen.

Hierbij worden alternatieve vormen van mobiliteit geïntroduceerd, zoals parkeerhubs en oplossingen voor micro-mobiliteit door middel van gedeelde fietsen of scooters voor de last-mile.


Upgrade your corporate mobility

Loopt u tegen (dezelfde) mobiliteitsproblemen aan of bent u benieuwd naar de ontwikkelingen van Toogethr en de mogelijkheden voor uw organisatie? Vraag onze brochure aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Heading

Dit gebeurt er als de wereld even stilstaat

Op dit moment ligt het openbare leven op z’n gat. Wereldwijd worden mensen gevraagd thuis te werken, zo min mogelijk te reizen en zeker niet te vliegen. Veel fabrieken draaien op een lager pitje of staan stil. In de zorg draaien mensen overuren en door massaal thuis te blijven doen we er alles aan om de curve van het aantal corona-besmettingen af te vlakken. Alles om deze crisis gezamenlijk een halt toe te brengen. Toch kent deze crisis ook één positief bijeffect: de CO2-uitstoot daalt. Maurits van Kuyk, Sales Director bij Toogethr, vertelt in deze blog hoe hij hoopt met de diensten van Toogethr een steentje bij te dragen aan het vasthouden van deze goede trend.

Vissen onder de Brug der Zuchten

Op een normale werkdag vinden er alleen al in Nederland tien miljoen woon-werktransacties plaats. Maar liefst zeventig procent daarvan vindt plaats in een auto. Dat leidt tot toenemende verkeersdruk, reisfrustratie en draagt niet bepaald bij aan onze doelen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Nu deze ratrace – tijdelijk – aan banden is gelegd, zien we in no time de positieve effecten daarvan. De Italianen zien de vissen weer zwemmen in de Venetiaanse kanalen en de lucht rond de Chinese miljoenensteden klaart voor het eerst sinds decennia op.

Slimme mobiliteitsoplossingen
Bij Toogethr is het onze missie om mobiliteit simpel te maken voor de nieuwe generatie reizigers. Door een scala aan digitale slimme mobiliteitsoplossingen in te zetten rondom thema’s als ridesharing, smart parking, fietsstimulering en shuttlediensten, helpen wij het dagelijkse woon-werkverkeer te verbeteren en dragen we ons kleine steentje bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat je op die manier ook nog eens kosten bespaart én de sociale cohesie en algemene werknemerstevredenheid versterkt, dat is natuurlijk helemaal goed nieuws!

Dankzij ridesharing minder gefrustreerd beginnen aan je werkdag
De gemiddelde auto vervoert slechts 1,1 persoon tijdens de spits. Combineer dat met de steeds sneller gaande verstedelijking en de druk die dat legt op onze infrastructuur en je hebt het ideale recept voor verkeersopstoppingen. Nederlandse forenzen staan vandaag de dag al gemiddeld zo’n 84 uur per jaar in de file en dat gaat er voorlopig niet beter op worden. Ruim twee werkweken per jaar stilstaan op de snelweg. Zonde van de tijd en heel frustrerend. Het meest gebruikte alternatief is de trein, maar ook daar zijn de vertragingen niet van de lucht. Bovendien is het duur en is reizen in de spits verre van ontspannend. Ridesharing is een duurzame, gemakkelijke en sociale manier om samen naar werk te rijden. De filedruk neemt af, de bereikbaarheid verbetert en het woon-werkverkeer verduurzaamt.

Trend doorzetten
Hoe mooi het ook is dat de CO2-uitstoot op het moment daalt, we hopen natuurlijk massaal dat we binnenkort het coronavirus in bedwang hebben en weer naar het gewone leven terug kunnen keren. Maar misschien is dit wel een moment om even stil te staan bij de positieve effecten van een tandje terug doen. Stap straks eens bij een collega in de auto of kies voor een stukje op de fiets. Met onze tools is het makkelijker dan je denkt.

Meer weten?
Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt elke twee weken een korte blog van ons om op de hoogte te blijven. Kun je niet wachten en wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Download dan onze brochure of stuur me een mailtje via maurits@toogethr.com. Ik leer je graag kennen!  

Wil jij ook vrijblijvend 2 weken gebruik maken van onze diensten?

Voer je e-mailadres in, download de brochure en we nemen contact met je op!