Woon-werkverkeer in de 1,5-metersamenleving?

Sinds premier Rutte begin maart opriep om zoveel mogelijk thuis te werken, is de verkeersdrukte met ruim zestig procent afgenomen. Wanneer ons werkende leven weer enigszins zal normaliseren, weet nog niemand, maar de verwachting is dat we de anderhalve meter afstand nog wel even moeten hanteren. In het NOS Journaal van 16 april werd dan ook een beroep op ons gedaan alleen met de bus of trein te reizen als het echt niet anders kan. Dit alles betekent dat ons woon-werkverkeer er totaal anders uit gaat zien. Hoe kun je daar als werkgever op inspelen?

Met stip op 1: de fiets, het gezonde alternatief

Volgens de corona-vervoersladder biedt de fiets niet alleen de minste kans op besmetting, de tweewieler heeft ook nog eens een positieve impact op onze gezondheid. Of je nu de elektrische fiets gebruikt of helemaal op eigen kracht de kilometers wegtrapt, de de fiets zorgt voor een betere gezondheid en meer weerstand. Behalve dat het goed is voor spieren en gewrichten, biedt de fiets ook ontspanning en daarmee voor een betere mentale gezondheid. Dat elke weldenkende fietser de sociale verantwoordelijkheid voelt om voldoende afstand tot elkaar te houden, daar gaan we uiteraard van uit.

De eigen auto of motor populair

Voor wie de fiets geen mogelijkheid is, staat de eigen auto of motor nog steeds op de tweede plaats van de vervoersladder. Beschik je als organisatie over beperkte parkeergelegenheid, kan deze ontwikkeling een reden zijn om je zorgen te maken. Niet nodig. De verwachting is dat mensen ook in de toekomst meer zullen thuiswerken. Door een flexibele werkomgeving te combineren met een slimme parkeervoorziening, is er voor iedereen plek op het moment dat dat nodig is.

Duurzame oplossingen

Op dit moment werken we met zijn allen hard aan een zo goed mogelijke invulling van de 1,5-metersamenleving. Hoe de maatregelen er op langere termijn uit zullen zien, weet nog niemand. Maar dat er duurzame oplossingen nodig zijn om het woon-werkverkeer veilig en goed in te richten, staat als een paal boven water. Onze slimme mobiliteitsoplossingen op gebied van fietsen en parkeren dragen bij aan die toekomstbestendige manier van reizen en aan de positieve impact die je als bedrijf met je duurzaamheidsoplossingen wilt maken.