De impact van parkeren op gasttevredenheid: wat je moet weten

De eerste indruk van je gast begint op je parkeerterrein. En laten eerste indrukken nou net een blijvende impact hebben. Het is dus belangrijker dan ooit om je gast bij aankomst direct de beste ervaring te bieden. De vraag is, hoe doe je dat? En wat is de impact van parkeren op de algemene gasttevredenheid?

Hotels kampen met stijgende kosten en hoge verwachtingen

Het is een uitdagende tijd voor hotels. Ondanks het feit dat de bezettingsgraad blijft stijgen, zien we dat hotels nog steeds veel moeten doen om stijgende kosten het hoofd te bieden en aan de hoge verwachtingen van gasten te voldoen. Gasten verwachten meer kwaliteit en willen dus ook vanaf het begin van hun verblijf in de watten gelegd worden. En waar begint het fysieke gedeelte van een verblijf in jouw hotel? Op je parkeerterrein. 

Parkeren is en blijft een uitdaging

Ondanks dat je gast tijdens het parkeren een eerste mening vormt over zijn of haar verblijf, zien we dat het bieden van een gestroomlijnde parkeerervaring nog steeds niet altijd voorop staat. Hotels met een eigen parkeerterrein hebben in de meeste gevallen niet genoeg parkeerplekken voor alle gasten. Dit betekent dat wanneer het parkeerterrein vol is, gasten voor een dichte slagboom komen te staan. Daarnaast zien we dat het parkeerproces niet altijd geautomatiseerd is, waardoor gasten bij aankomst eerst naar de receptie moeten om een parkeerkaart te regelen of zich via de intercom moeten aanmelden. 

De impact van je parkeerproces op de gasttevredenheid

Is jouw parkeerproces nog niet geoptimaliseerd? Dan kan dit grote gevolgen hebben voor de gasttevredenheid en daarmee je omzet. 

Een overbelaste front office heeft minder tijd voor gasten

Wanneer je parkeerterrein nog handmatig wordt beheerd, kost dit veel tijd voor je front office. Niet alleen moeten zij soms handmatig parkeerkaarten uitgeven en de slagboom openen, ook wordt het beheer vaak bijgehouden in een onoverzichtelijke spreadsheet. Dit leidt niet alleen tot veel onnodig werk, maar zorgt er ook voor dat de front office zich niet volledig kan focussen op het helpen van gasten. Potentiële lange rijen tijdens het in- en uitchecken en overwerkt personeel hebben een negatieve impact op de gastervaring. 

Negatieve ervaringen leiden tot slechte reviews

Het lijkt een inkoppertje, maar negatieve ervaringen leiden dikwijls tot negatieve reviews. Heeft jouw gast bij aankomst al een negatieve ervaring omdat er geen parkeerplek beschikbaar is? Of heeft hij een half uur in de rij moeten wachten bij het inchecken? Grote kans dat je dit terugziet op Google of Tripadvisor. Volgens TrustYou lezen reizigers gemiddeld 9 reviews voordat zij een kamer boeken, dus het is belangrijk dat je zo min mogelijk negatieve beoordelingen krijgt. Hoe meer negatieve reviews, hoe groter de kans dat potentiële gasten afknappen en het aantal nieuwe boekingen zal dalen.

Garandeer een positief begin van een verblijf met Smart Parking

Een slechte parkeerervaring leidt dus tot een lagere gasttevredenheid. Maar hoe bied je jouw gasten vanaf het begin van hun verblijf de beste ervaring

Implementeer een slim parkeermanagementsysteem

Met behulp van een slim parkeermanagementsysteem (Smart Parking) automatiseer je jouw volledige parkeerproces. Via een online reserveringssysteem boeken jouw gasten een parkeerplek bij hun overnachting. Zo zijn ze altijd verzekerd van een parkeerplek. Bij aankomst wordt het kenteken van de auto gescand. Is deze bekend in het systeem? Dan kan de gast direct doorrijden.

Door je parkeerterrein slim te maken, verzamel je ook nog eens alle belangrijke data op één plek. Wanneer wordt er het meest geparkeerd? Hoeveel no-shows zijn er op jouw parkeerterrein? Daarnaast hoeft je front office nooit meer handmatig spreadsheets bij te houden dankzij de overzichtelijke dashboards en rapportages. Zo kun je jouw front office zelfs 8 uur per week besparen

Het resultaat? Een hogere gasttevredenheid, een toename in positieve reviews en uiteindelijk ook meer omzet. Wie wil dat nou niet?

Tip: Wist je dat je door je parkeerterrein open te stellen voor kortparkeerders, nog meer omzet kunt genereren?

Automatiseer je parkeerterrein met Toogethr

Kunnen jouw gasten nog niet eenvoudig parkeren bij jouw hotel? En is jouw front office nog steeds druk met het uitgeven van parkeerkaartjes? Kijk dan eens wat Toogethr Smart Parking voor jou kan betekenen. 

Download gratis ons hospitality whitepaper of neem direct contact op met een van onze smart parking experts.