De voordelen van slimme toegangscontrole op je parkeerterrein

Als eigenaar of beheerder van een parkeerterrein wil je natuurlijk niet dat mensen op jouw terrein parkeren als ze daar niets te zoeken hebben. Door slimme toegangscontrole toe te voegen aan je parkeerterrein voorkom je dit. Maar wat is slimme toegangscontrole precies en welke voordelen heeft deze technologie?

Wat is toegangscontrole op je parkeerterrein?

Met toegangscontrole, ook wel bekend als access control, beheer en controleer je wie jouw parkeerterrein betreedt en wanneer. Denk aan je eigen medewerkers, maar ook aan bezoekers en andere mensen die op jouw parkeerplaats willen parkeren. Vaak wordt er een slagboom of poort aan de ingang en uitgang van het parkeerterrein toegevoegd om zo ongewenste personen buiten te houden. Toch spreken we dan nog niet van slimme toegangscontrole. Vaak moet de slagboom nog handmatig geopend worden met een pasje of keyfob, of moet de komst via de intercom bij de receptie gemeld worden. Pas dan wordt de slagboom geopend. 

Wat maakt toegangscontrole slim?

We spreken van slimme toegangscontrole wanneer de toegangscontrole op je parkeerterrein met behulp van moderne technologieën geautomatiseerd wordt. Denk hierbij aan het vooraf reserveren van een parkeerplek en het binnenrijden op kentekenherkenning.

Slimme toegangscontrole op je parkeerterrein bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Slagboom, speedgate of schuifpoort: Hiermee sluit je je parkeerterrein af.
  2. Kentekencamera: De kentekencamera registreert het kenteken van de parkeerder
  3. Smartbox: Dit stukje hardware wordt aan je slagboom, speedgate of schuifpoort toegevoegd en communiceert middels een internetverbinding met de parkeersoftware.
  4. Parkeersoftware: De parkeersoftware registreert wie er gereserveerd heeft en of de parkeerder bij aankomst bekend is om vervolgens toegang te verlenen. Daarnaast wordt alle parkeerdata bijgehouden in een overzichtelijk dashboard.

De voordelen van slimme toegangscontrole

Het toevoegen van slimme toegangscontrole aan je parkeerterrein brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee.

1. Jij beslist wie wanneer reserveert en parkeert

Dankzij smart parking software stel je eenvoudig in wie wanneer mag reserveren. Laat mensen die verder dan 25 km van kantoor wonen bijvoorbeeld eerder reserveren dan mensen die dichtbij kantoor wonen. Zo behoud jij de controle over wie wanneer reserveert, maar ook wie wanneer parkeert.

2. Betere parkeerervaring voor medewerkers en bezoekers

Met behulp van slimme parkeersoftware reserveren medewerkers en bezoekers eenvoudig een plek op jouw parkeerterrein. Bij aankomst wordt het kenteken gescand. Is de medewerker of bezoeker bekend? Dan gaat de slagboom automatisch open. Geen gedoe meer met pasjes of bellen via de intercom. Dit levert niet alleen een betere parkeerervaring op, maar vermindert ook handmatig werk voor de receptie of front office.

Vrouw met telefoon in een parkeergarage die een parkeerplek boekt

3. Optimaliseer je parkeerbeleid met data

Met slimme toegangscontrole beheer je niet alleen wie er op jouw parkeerterrein parkeert, maar verzamel je ook data over je piekmomenten, daluren en no-shows. Deze data kun je vervolgens inzetten om je parkeerbeleid beter in te richten. Heb je veel overcapaciteit op woensdag en vrijdag maar juist ondercapaciteit op dinsdag en donderdag? Stimuleer je medewerkers middels een aangepast parkeerbeleid om vaker op rustige dagen naar kantoor te komen.

4. Verhoogde beveiliging

Bij traditionele toegangscontrole wordt er vaak nog gewerkt met pasjes of keyfobs. Het nadeel hiervan? Je raakt ze gemakkelijk kwijt. Dit is niet alleen vervelend voor de medewerker die wederom moet wachten tot hij door de receptie of front office binnen wordt gelaten, maar kan ook leiden tot gevaarlijke situaties wanneer ongewenste personen dit pasje in handen krijgen. Door parkeerders op kenteken binnen te laten rijden, zorg je ervoor dat alleen personen toegang krijgen. 

Maak jouw toegangscontrole slim met Toogethr

Ben je benieuwd hoe je slimme toegangscontrole kunt toevoegen aan jouw parkeerterrein? Met Toogethr Smart Parking laat je jouw parkeerders niet alleen eenvoudig binnen rijden middels kentekenherkenning, maar krijg je tevens inzicht in al jouw parkeerdata. Neem vandaag nog contact op met een van onze smart parking expert of boek een gepersonaliseerde demo