Lege parkeerplekken op het kantoor? Verhoog je rendement op deze innovatieve manier.

Het kantoor van de toekomst is flexibel, duurzaam en winstgevend. Een app die deze drie kenmerken op een unieke manier verenigt is Vicky. Met hun slimme parkeeroplossingen heb je als facility manager geen zorgen meer hoe jouw parkeerplekken gevuld worden. Hoe? We vroegen Steven Kesler, oprichter en eigenaar, op welke manier ze de parkeermarkt aan het veroveren zijn en hoe ze bijdragen aan een geoptimaliseerde kantooromgeving.


Optimaal inspelen op een flexibele parkeerbehoefte

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat ruim 70% van de jongere werknemers, ook wel bekend als millennials en Generatie Z, flexibiliteit belangrijk vinden. Slechts de helft van hen ervaart deze flexibiliteit ook daadwerkelijk in hun werkomgeving. Door de grootste parkeerirritaties aan te pakken, zoals het niet hebben van een parkeerplek of stilstaan voor een dichte slagboom, helpt Vicky bedrijven bij het stroomlijnen van het woon-werkverkeer van hun werknemers.

De app garandeert gebruikers namelijk altijd een parkeerplek. Daarbij krijg je ook meteen een plek aangewezen op de betreffende parkeerlocatie met bijbehorende in- en uitrij-instructies. Indien nodig voorziet de app je ook van alternatieve vervoersmogelijkheden van je parkeerlocatie naar je uiteindelijke bestemming. Zodat je altijd precies weet hoe lang je onderweg bent. Steven Kesler over het ontstaan en het onderscheidend vermogen van de app. “Er bestond nog geen app om een gegarandeerde parkeerplek in een overvolle stad te boeken. Je hoeft niet te zoeken in de straten, je reis is precies te plannen, je komt niet voor verrassingen te staan qua kosten of tijdverlies. Onze app is uniek, omdat je tijd kunt bijboeken wanneer je langer wilt blijven staan of juist eerder in kan rijden als de parkeerplek dat toelaat.”


Geen parkeerplek onbenut laten

Naast het optimaliseren van de parkeerbeleving van gebruikers, werkt Vicky aan de achterkant samen met facility/property managers om alles uit hun parkeerlocatie(s) te halen. Waar parkeerbeheerders met het gebruik van parkeermanagementsystemen, zoals dat van Toogethr, inzicht krijgen in de bezetting van een parkeerlocatie, zet Vicky een volgende stap door het overschot aan parkeerplekken op te vullen. “Dat overschot vullen wij met onze app”, licht Steven Kesler toe. “Het maakt niet uit hoeveel plekken het zijn, dat is variabel. Wat er online komt, zetten we live in onze Vicky community. We zijn hierin uniek door de integratie met bestaande parkeermanagementsystemen, zodat we precies weten hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn.”

‘Door de integratie met bestaande parkeersystemen vullen we het overschot aan plekken op’

Maak je kantoor meer winstgevend

Flexibel zijn met de app is evident. Door lege parkeerplekken te benutten, heb je gemiddeld minder parkeerplekken nodig. Daarmee is het duurzame karakter ook bewezen. Hoe zit het dan met het derde kenmerk, winstgevendheid? Ten eerste heb je na de integratie van de app met jouw parkeermanagementsysteem geen omkijken meer naar hoe jouw onbezette plekken door Vicky beheerd worden. Dat scheelt flink in de kosten. Daarnaast haal je meer rendement uit je parkeerplekken, wat de winstgevendheid vergroot. “We kijken daarbij altijd goed naar de tendens van parkeersituaties”, voegt Steven Kesler toe. “Hotels en kantoren hebben bijvoorbeeld te maken met sterk wisselende bezettingen in het weekend en op doordeweekse dagen, waarbij onze flexibele abonnementen perfect aansluiten op behoeftes van parkeerders. Willen ze ergens wat langer blijven staan dan betalen ze gewoon het normale tarief. Andere aanbieders werken daarentegen alleen maar met vaste abonnementen.” Winst behaal jij ook nog eens doordat jouw parkeerfaciliteit goed wordt beoordeeld, omdat die flexibiliteit aan jouw bedrijf wordt toegerekend. 

Zo ondersteunt en faciliteert Toogethr flexibiliteit voor jouw werknemers, terwijl Vicky voor flexibiliteit van facilities/communities zorgt en de parkeerbeleving verder optimaliseert. Wil je meer weten over het kantoor van de toekomst en hoe jouw bedrijf kunnen ondersteunen in de flexibilisering van jouw werkomgeving? Download de whitepaper en kom er alles over te weten!