Het belang van een slimme parkeeroplossing in de vastgoedsector

Als vastgoedeigenaar, vastgoedbeheerder of investeerder weet je dat efficiëntie en tevredenheid van huurders essentieel zijn, ook als het gaat om parkeren. Maar hoe zorg je ervoor dat je huurders controle hebben over hun toegewezen parkeerplekken, zonder zelf je overzicht te verliezen? En hoe kun je dankzij inzicht in je parkeerdata extra rendement uit je vastgoed halen?

Parkeeruitdagingen in de vastgoedsector

Als vastgoedeigenaar, -beheerder of -investeerder ken je het belang van een goed bereikbare, duurzame en aantrekkelijke kantoorlocatie. Flexibel, goed op de gebruiker afgestemde parkeercapaciteit is daarbij van groot belang. 

Toch zien we dat parkeren nog altijd een groot aantal uitdagingen met zich meebrengt in de vastgoedsector.

1. Eigenaren zijn te veel tijd kwijt aan het onderhouden van het parkeerbeleid

Een groot probleem is dat vastgoedeigenaren zich nog te vaak bezig moeten houden met het parkeerbeleid van hun huurders wanneer het parkeerproces niet geautomatiseerd is. Dit betekent dat ze onnodig veel tijd kwijt zijn aan het toewijzen van parkeerplekken, het bijhouden van registraties en het oplossen van eventuele conflicten. 

2. Geen inzicht in je parkeerdata

Een ander veelvoorkomend probleem is het gebrek aan inzicht in de over- en ondercapaciteit van je parkeerterreinen. Dit is een gemiste kans, want lege parkeerplekken kunnen ingezet worden om extra omzet te genereren.

3. Verduurzaming van vastgoed

De verwachte groei van het aantal elektrische auto’s, en de daarmee samenhangende laadbehoefte, maar ook de nieuwe ESG-richtlijnen en de BREEAM-NL-certificering vormen grote uitdagingen voor de ontwikkeling en het beheer van een duurzame vastgoedportefeuille. 

Het antwoord? Een slimme parkeeroplossing

Een slimme parkeeroplossing, ook wel Smart Parking genoemd, is een geavanceerd systeem dat gebruik maakt van moderne technologie om parkeerbeheer te optimaliseren. Deze oplossing biedt onder andere real-time data en geautomatiseerde toegangscontrole met kentekenherkenning

Het doel van een slimme parkeeroplossing is om het beheer van parkeerfaciliteiten te vereenvoudigen, de efficiëntie te verhogen en de tevredenheid van huurders te verbeteren.

De voordelen van een slimme parkeeroplossing in de vastgoedsector

Het implementeren van een slimme parkeeroplossing kan een wereld van verschil maken voor de vastgoedsector. Zowel voor vastgoedeigenaren als voor vastgoedbeheerders en asset managers.

1. Huurders kunnen zelf kun parkeerbeleid hanteren

Met een slimme parkeeroplossing kunnen huurders zelf hun parkeerbeleid beheren. Dit betekent dat zij kentekens van parkeerders kunnen toevoegen aan het platform zonder tussenkomst van de eigenaar. Door het proces te automatiseren hoeft er nagenoeg geen handmatig werk uitgevoerd te worden en is er minder kans op problemen en conflicten.

2. Hogere tevredenheid onder huurders

Automatisering zorgt ervoor dat parkeren soepel verloopt. Parkeerders kunnen binnen 1,7 seconden binnenrijden op kenteken. Dit verhoogt de tevredenheid van huurders, omdat ze snel en gemakkelijk toegang krijgen tot hun parkeerplek. Daarnaast zijn er verschillende rollen en rechten beschikbaar voor de huurders, wat de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid vergroot.

3. Inzicht in onder- en overcapaciteit voor extra omzet

Met een slim parkeersysteem krijg je toegang tot waardevolle data. Hiermee kun je de over- en ondercapaciteit van je parkeerterrein in kaart brengen. Bij overcapaciteit kun je met Toogethr en EasyPark lege parkeerplekken in de daluren openstellen voor kortparkeerders, wat extra inkomsten genereert. 

Huurders kunnen met behulp van de data ook hun eigen parkeerbeleid verbeteren, bijvoorbeeld door te bepalen wanneer er extra parkeerplekken nodig zijn of wanneer bepaalde plekken anders moeten worden toegewezen.

4. Verhoogde duurzaamheid

Het is bekend dat vastgoed met hoge scores op het gebied van BREEAM-NL-certificering en de ESG-richtlijnen aantrekkelijk is voor zowel investeerders als huurders. Lees hier verder over hoe je jouw BREEAM-score kunt verhogen met slimme parkeersoftware.

Tijd voor efficiënter parkeerbeheer met Toogethr

Het implementeren van een slimme parkeeroplossing in de vastgoedsector biedt talloze voordelen. Van efficiënter beheer en verhoogde huurderstevredenheid tot waardevolle data-inzichten en verhoogde duurzaamheid. 

Gelukkig hoef je niet ver te zoeken voor een betrouwbare parkeeroplossing. Toogethr is dé alles-in-een parkeeroplossing voor de vastgoedsector. Al jaren helpen wij klanten zoals CBRE, Boelens de Gruyter, Wonam en Savills met het optimaliseren van hun parkeerbeheer.

Nieuwsgierig geworden naar de meerwaarde van slim parkeerbeheer voor jouw vastgoedobject? Download dan onze vastgoedbrochure of neem vandaag nog contact op met een van onze parkeerexperts.