Verandering brengen in de parkeerwereld? Zo doen we dat

Wij zagen veel bedrijven worstelen met hun parkeersysteem. Het was niet flexibel genoeg en bood niet het gewenste inzicht. Yordi Koppenhagen, product owner parking bij Toogethr, vertelt in deze blog hoe wij met ons online platform verandering brengen in de parkeerwereld. Ook als je nog niet over de juiste hardware beschikt.

Tijd voor moderne, flexibele oplossingen

Ons parkeersysteem is ontstaan vanuit een behoefte die we zagen in de markt. We zagen dat veel bedrijven met parkeerproblemen te kampen hadden. Dat probleem zat ‘m vooral in het feit dat hun parkeersysteem niet flexibel genoeg was en niet genoeg inzicht bood. Op zich best logisch, want de markt van parkeersystemen wordt historisch gezien gedreven vanuit de hardwarehoek. Wil je een nieuwe parkeerplaats inrichten, dan moet je nieuwe slagbomen, een nieuwe server, veel ijzer en kabels aanschaffen. Maar heb je dat allemaal, dan heb je nog de stuurinformatie niet waar je eigenlijk behoefte aan hebt. De online technologie en de flexibiliteit die je vandaag de dag daarmee kunt bereiken, had simpelweg de parkeerwereld nog niet bereikt. Kijk alleen maar eens op het kaartje dat je krijgt als je in een parkeergarage parkeert. Die barcode die daarop staat is in de jaren 50 ontwikkeld. Het is inmiddels 2021. Tijd voor een slimme, moderne, flexibele oplossing, vonden wij.

Het is inmiddels 2021. Tijd voor een slimme, moderne, flexibele parkeeroplossing.

Slimme laag over bestaande hardware

Ons doel is niet om hardware te verkopen. Ons doel is om verandering te brengen in de parkeerwereld, met een online platform met allerlei slimmigheden eromheen. Parkeergarages waar je met je mobiel in- en uit kunt rijden. Parkeersystemen waar medewerkers op basis van hun woon-werkafstand een x aantal dagen vooruit een parkeerplek mogen boeken. Portals waar medewerkers tijdblokken kunnen reserveren, zodat ze zeker weten dat er een plaats voor hen vrij is op de locatie waar ze geboekt hebben. Wij hebben een Smartbox ontwikkeld die je als het ware over je bestaande hardware heen kunt leggen. Als softwarematig wordt vastgesteld dat een bepaald persoon naar binnen mag, dan gaat die ijzeren slagboom of die stalen toegangsdeur open. Voorzie die hardware zo nu en dan van een nieuwe pakking en wat verse olie, en je kunt er zeker nog veertig jaar mee vooruit. Maar dan inclusief alle schaalbare features die onze IoT-oplossing biedt.

Slimmigheid inclusief de hardware

Wat maar weinig mensen weten, is dat wij ook de hardware zoals slagbomen en speedgates kunnen leveren. Heb je de hardware nog niet of is je hardware aan vervanging toe, dan kunnen wij ook dat van a tot z voor je regelen. We kunnen je voorzien van alle hardware die je nodig hebt, en daar onze slimmigheid aan toevoegen. Eigenlijk kunnen we alles voor je regelen als het gaat om parkeergelegenheid, ongeacht wat je hebt – of nog niet hebt. Alleen slagbomen die al vastgeroest zijn of toegangsdeuren die al flink aan het oxideren zijn, daar houdt onze magie op. We kunnen veel, maar dat proces kunnen zelfs wij niet omkeren. Daar komt onze eigen hardware dan weer goed van pas.

Wat maar weinig mensen weten, is dat wij ook de hardware kunnen leveren.

Talloze toegangsmethoden

Als we het over magie hebben, hebben we het natuurlijk over onze software. Die software die bepaalt of er een slagboom dicht blijft of naar open gaat. Dat kan op talloze manieren. Een hele coole manier is de kentekencamera: supergemakkelijk, de automobilist hoeft niet eens meer zijn of haar raampje naar beneden te doen en niemand hoeft ook maar iets aan te raken én de doorloopsnelheid is hoog. Maar we kunnen ook een paslezer plaatsen. Zelfs als een organisatie werkt met gecodeerde medewerkerspassen die niet uitleesbaar zijn, kunnen we onze Smartbox zo slim maken dat hij toch snapt van wie een pas is en op basis daarvan toegang kan verlenen – of juist niet natuurlijk. Zo hebben medewerkers nog steeds maar één pas nodig, van toegang tot printen en parkeren. Van code tot toegangspas en van kenteken tot QR-code of pinpas, onze Smartbox kan overal mee overweg.

Van kenteken tot pinpas en van code tot toegangspas, onze Smartbox kan overal mee overweg.

Geen ingewikkelde infrastructuur nodig

Ook als er geen internet in je slagboom zit, kunnen we heel eenvoudig met een 4G-router alsnog je hele parkeeromgeving online brengen. Je hoeft niet aan de slag met eigen servers en dure glasvezelverbindingen of ingewikkelde internettoegang op je parkeerplaats, ons online platform is op zo’n wijze ingericht dat deze altijd bereikbaar is. Alleen door een brede internetstoring kan het zijn dat ons parkeerplatform niet bereikbaar is, op zo’n moment kan de Smartbox zelf beslissingen nemen.

Nieuwsgierig?

Inzicht is één van de pijlers onder onze mobiliteitsoplossingen. Als je weet hoe mensen naar hun werk reizen en wat de werkelijke parkeerbehoefte is, kun je op basis van dat inzicht gerichte keuzes maken voor het parkeer- en mobiliteitsbeleid. Bereken hier je parkeerbehoefte en download ons advies op basis van jouw uitkomst.